Provincie breidt regeling ‘Museumschatjes’ verder uit

Helmondse basisscholen kunnen zich vanaf woensdag 19 juni weer inschrijven voor ‘Museumschatjes’. Deze provinciale regeling is zo populair dat alle 25.000 kaartjes enkele weken geleden binnen een kwartier waren uitverkocht. De provincie Noord-Brabant heeft daarom besloten de regeling uit te breiden, zodat nóg meer leerlingen van het basisonderwijs een Brabants museum kunnen bezoeken.

Museumschatjes bestaat inmiddels alweer 19 jaar. Het project is vanaf het begin succesvol. In de loop der jaren kregen honderdduizenden jeugdige Brabanders de kans om van de rijkdom van musea in de provincie te genieten. Het project is daarom ook opgenomen in Levendig Brabant, waarin een centrale aanpak van cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd centraal staat. De bedoeling van Museumschatjes is om leerlingen van groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs te inspireren door museumbezoek. Ze komen zo in aanraking met  spraakmakende en fascinerende musea als Markiezenhof in Bergen op Zoom, Kasteel Heeswijk, Philips Museum in Eindhoven en het Biesbosch Museum Eiland in Werkendam.

Behoefte
Gedeputeerde Bas Maes (o.m. cultuur en erfgoed): “Vorige maand waren alle 25.000 beschikbare kaarten voor Museumschatjes binnen een kwartier weg. Dat soort taferelen zie je normaal gesproken alleen bij concerten van grote internationale popsterren. Museumschatjes voorziet duidelijk in een behoefte. En het sluit naadloos aan bij ons doel om meer Brabanders in contact te brengen met kunst en cultuur. En dat het nu gaat om jonge Brabanders is extra mooi, want wie de jeugd heeft …”

Bedrag verhoogd
De 25.000 beschikbare (gratis) kaartjes voor schooljaar 2024-2025 waren enkele weken geleden binnen een kwartier weg. Het provinciebestuur heeft daarom besloten het jaarlijks bedrag per direct met 50.000 euro te verhogen tot 175.000 euro. Daardoor kunnen jaarlijks 12.500 leerlingen extra een Brabants museum bezoeken.

De uitgebreide regeling wordt per woensdag 19 juni vanaf 15.00 uur opengesteld. Helmondse basisscholen die geïnteresseerd zijn kunnen dan het inschrijfformulier vinden bij Erfgoed Brabant, die de regeling namens de provincie uitvoert: www.erfgoedbrabantacademie.nl/museumschatjes.

[Foto: Provincie Noord-Brabant]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *