publiekswandeling voorjaar in de Warande 5 april

Deze zondag 5 april starten we om 14.00 uur bij de parkeerplaats van Paviljoen de Warande (De Kluis 2, 5707 GP Helmond; ingang vanaf Aarle-Rixtelseweg). We wandelen ongeveer 2,5 kilometer en zijn om 16.00 uur weer terug.

Deelname is gratis. Aanmelden vooraf niet nodig.

 

In de Warande is het voorjaar volop zichtbaar.

De bodem is ontwaakt: Al heel wat planten staan in bloei. De meest opvallende zijn het mooie gele speenkruid, de witte bosanemoon en de sierlijke salomonszegel.

Ook in de bomen gebeurt er van alles: De vogels laten zich volop horen. Deze zondag zullen we de roodborst, boomklever, zanglijster, winterkoninkje en de grote bonte specht misschien wel allemaal zien.

En kijk je omhoog naar de toppen van de hoge eiken, dan ontdek je daar de grote nesten van reigers en roeken. Het zijn er veel en dicht op elkaar, want deze vogels broeden in kolonies.

 

Met al je zintuigen kun je het voorjaar ervaren.

Je ziet het lente worden.  Het grauw-grijze, dorre van de winter maakt geleidelijk plaats voor frisse kleuren. Vanuit het dorre, rommelige strooisel priemt het tere groen omhoog

Je hoort het lente worden.  De uitbundige zang van vogels, het zoemen van de eerste hommelkoningin en de wind die nu anders klinkt dan in de winter, zijn tekenen van de lente.

Het iele twinkelende liedje van de heggemus, de hele winter kon je het horen, maar nu klinkt het anders. De eerste keer dat je de kievit weer hoort, is méér dan een waarneming, je ervaart het als een teken, een aanmoediging van de natuur.

 

Je bent welkom om mee te wandelen. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Nadere inlichtingen bij: Anne Regts tel. 06-20491428  anregts@gmail.com

Kijk ook eens op de IVN-website www.ivn.nl/afdeling/helmond

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.