R.K.S.V MULO kijkt positief naar de toekomst

Na ruim honderd jaar verdwijnt de naam R.K.S.V MULO van de Helmondse voetbalvelden. De club gaat fuseren met SC Helmondia, gezamenlijk zullen zij de nieuwe vereniging SV De Braak oprichten.

“Een echte familieclub”, zo omschrijven de aanwezigen op het persmoment vandaag de club. De familie de Vries, waarvan zoon Luuk op de foto hierboven in het afscheidsshirt van de club staat, laat dat met de drie generaties die aanwezig zijn zien. De oudste van de drie, Toon, begon bij de club te voetballen vanwege het rooms katholieke geloof dat aan de basis stond van de vereniging. Zoon Pieter de Vries, die nog een tijd bij Helmond Sport speelde, kwam van jongs af aan al bij de club, net als de jongste telg Luuk. De keuze was voor beide dan ook niet moeilijk om bij MULO te gaan voetballen.

Afscheidsfeest en reünie

De club had het laatste seizoen graag groots af willen sluiten met een afscheidsfeest en een reünie voor alle (oud) leden op 13 en 14 juni. Helaas gooit het coronavirus roet in het eten voor de vereniging. “We gaan het sowieso een keer goed afsluiten”, zegt voorzitter Arjen Vos. ” Misschien een picknick op het veld of zo, we moeten kijken wat de mogelijkheden zijn.”

Laatste shirt

Ondanks dat het afscheid er toch anders uitziet dan gehoopt lanceert  MULO nog een allerlaatste shirt. Het shirt werd ontworpen door clublid Rick Raaijmakers en is niet een voetbalshirt maar een polo. De ‘afscheidspolo’ is, afwijkend van het wedstrijdshirt, blauw ipv geel. Op de achterkant staat het nummer 12 gedrukt. Daarmee dankt de club de steun van de 12e man, de supporters. Dat cijfer is te scannen waarna je op een website uit komt waar allemaal herinneringen op staan uit de rijke historie van de club.

Het shirt is vanaf aanstaande maandag 11 mei via onslaatsteshirt.nl te bestellen en zal 35 euro gaan kosten. De webshop opent die dag, verwijzend naar het oprichtingsjaar van de club, om 19.15 uur.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *