Raadsel rondom bijzondere steen Hoge Akkerweg

Iedereen houdt wel van een goed raadsel, toch? Nou, we hebben er één voor je. Het draait om een bijzondere steen en een inscriptie in die steen: ‘2 april 1925’. Locatie: de Hoge Akkerweg in Stiphout.

Zoals zovelen wel eens gaan wandelen in het buitengebied van Stiphout, trok ook Theo Donkers die bewuste avond van 17 maart de wandelschoenen aan. Op zijn wandeltocht kwam hij ook door de Hoge Akkerweg. Niets bijzonders zou je zeggen, maar dat werd het wel voor Theo. Want hij vond daar op de weg een bijzondere steen. 

Deze grote steen, die al lange tijd in de bodem zat opgesloten, heeft een opschrift. In de steen staat namelijk de datum ‘2 april 1925’ gekrast. Theo vroeg zich onmiddellijk af hoe de steen hier na 98 jaar zomaar plotseling in het zicht kon komen te liggen.

Goede raad is duur. Dus legde Theo op advies van kennissen het vraagstuk voor aan Heemkundekring Helmont. Maar ook daar stond men met de mond vol tanden. In eerste instantie dacht men nog aan een 1 april grap. Maar dan zou de grap pas echt geslaagd zijn als er 1 april in de steen had gestaan, in plaats van 2 april 1925.

Uiteindelijk kwamen ook de Heemkamerspecialisten er niet uit. Daarom doet men nu via DitisHelmond een beroep  op het Helmondse publiek: denk jij de oplossing te weten van dit vraagstuk, neem dan contact op met DitisHelmond. Heemkundekring Helmont zal je er zeer erkentelijk voor zijn.

Tekst Henk v Dijk en  foto’s Theo Donkers

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. C. Scheepers Reply

    Hahaha, wat een grap ….
    Ik zou het ook niet weten hoor ….
    Maar met een beetje fantasie kun je in de 2 een hartje zien en boven de 2 een dikke 1
    😀🤣🙃😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *