Raadslid Cor van der Burgt sluit zich aan bij Lokaal sterk

Raadslid Cor van der Burgt sluit zich aan bij de fractie van Lokaal sterk. Vanuit de Lokaal sterk-fractie blijft hij zich inzetten voor alle inwoners van de stad, maakt hij vandaag bekend. Van der Burgt verliet half november de Helmondse VVD. Na ruim 7 jaar fractievoorzitterschap nam hij zijn zetel mee om als eenmansfractie door te gaan tot aan de verkiezingen in maart 2022.

In september koos de algemene ledenvergadering van de Helmondse VVD Theo Manders als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dit betekende dat Cor van der Burgt niet meer als aanvoerder van de VVD-lijst werd aangemerkt. Dat was voor Van der Burgt reden om op te stappen. De afgelopen weken heeft hij de tijd genomen om zich over zijn politieke toekomst te beraden.

De fractie van Lokaal sterk kreeg na de raadsverkiezingen in 2018 drie zetels en stijgt nu dus naar vier. Fractievoorzitter Anja Spierings is blij met de uitbreiding. “Vooral omdat we er met Cor van der Burgt een sterk raadslid met een scherp profiel bij krijgen. Daar wordt onze fractie sterker van.”

Cor van der Burgt is als ondernemer, maar ook in de sport geen onbekende in de stad. “Ik ben altijd en voor iedereen aanspreekbaar. Graag wil ik mij in blijven zetten voor mijn stad en dat wil ik graag doen samen met de fractie van Lokaal sterk. Het partijprogramma van Lokaal sterk komt op veel punten overeen met dat van de VVD, dus de keuze was snel gemaakt”, zegt Van der Burgt die de collega’s van Lokaal sterk een warm hart toedraagt. “Om stappen te maken en een bijdrage te leveren aan het besturen van de stad is samenwerken een belangrijk onderdeel binnen het politieke spectrum. Ik wil deze kansen wel graag grijpen en me met veel passie 24/7 in blijven zetten voor onze mooie stad Helmond.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *