• on stage

Jongeren in Helmond hebben veel talenten en willen ook in de stad meer mee kunnen doen. Vanuit het jongerenwerk Helmond worden jongeren ondersteund in het ontwikkelen van hun talenten. Muziek, rappen, dansen, voetballen en vooral veel zelf organiseren zijn hier voorbeelden van. Op vrijdag 15 juli was het evenement “On Stage” in het Tienerhuis in Brouwhuis. Daar kon jeugd uit Helmond en directe omgeving hun Rapmuziek laten horen, die zij zelf maakte.

Er zijn niet veel Urban/ culturele centra in Helmond voor jeugd, met een laagdrempelig podium. Dit maal was het in het Tienerhuis, wat een mooie voorziening is voor jeugd, maar het bleek toch wat te afgelegen voor veel jeugd. Zoals de jeugd zelf aangaf, zouden ze dit soort evenementen en voorzieningen ook graag in het centrum zien.

Er waren ongeveer 40 bezoekers en 8 jonge artiesten. Ook de bezoekers kregen de kans het podium te pakken, een jongen liet zijn dansmoves zien en een andere jongen liet ook zijn rapskills horen. De jonge artiesten vonden dit een mooie kans om hun talenten te laten zien en zich te laten horen aan andere jongeren en bewoners in Helmond. Vaak trekken jongeren naar buiten Helmond, omdat daar meer kansen liggen op dit gebied. Dit evenement is tot stand gebracht door de jongeren zelf, samen met het jongerenwerk Helmond. Wessel Fijma heeft vanuit de jeugd en zijn opleiding dit mede opgezet, hij is zelf ook een jonge artiest uit Helmond en zou dit ook graag meer zien in zijn thuisstad.

Geschreven door Jordy Wirjosoekarto (jongerenwerker Jongerenwerk Helmond)

 

Foto’s: Rik van den Berkmortel

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.