Rattenplaag in Brouwhuis?

De redactie van Dit is Helmond krijgt steeds meer berichten over een ‘rattenplaag’ in Brouwhuis. De witte en zwarte rakkers komen zelfs in de woningen een kijkje nemen.

Bewoners van de wijk Brouwhuis melden ook dat er veel dode ratten op en langs de straten liggen. Eén bewoner zegt: “Veel bewoners hebben foto’s van de ratten genomen. Volgens mij is de gemeente verantwoordelijk bij de bestrijding van plagen. In Nederland is rattengif verboden. Heeft het daar wellicht iets mee te maken? In België gelukkig nog niet.”

Een bewoonster van de Middenloop zegt: “Ook wij hebben last van ratten, heel onze achtertuin is bestraat, geen groen. Maar die beesten ploegen alles om, lijken wel molshopen, zoveel zand! Gemeente gebeld, een week klemmen gehad en één gevangen. Ook binnen, alles uit de keukenkasten weg kunnen gooien. Voor ik weet niet hoeveel geld! Wij hebben een vaste jaarplaats op een camping. Al sinds maart verblijven wij daar in verband met de ratten bij ons thuis. Dat is toch eigenlijk belachelijk?”

Heb jij ook last van ratten in en om je woning of in je wijk, laat het ons weten via redactie@ditishelmond.nl. Ook foto’s zijn welkom.

Intussen gaat Dit is Helmond navraag doen bij de gemeente, wat er aan de ratten gedaan kan worden.

Bewoners stuurden ons al enkele foto’s:

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. A.Budding Reply

    Onze gemeente doet niks net als alle andere gemeente. Schuiven alles voor zich uit net als onze regering

  2. Kathleen Philips Reply

    Niet alleen in Brouwhuis. Ook in de Rijpelberg

  3. T. Verberne Reply

    Onze gemeente Helmond is juist heel actief, als je het telefoonnnummer 140492 belt, krijg je meteen een vriendelijke medewerker aan de lijn, die in 99% van de gevallen een oplossing weet. In het geval van ratten , muizen en ander ongedierte wordt meteen ZUNGO ingeschakeld. En ook in hen heb ik veel vertrouwen!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *