Het was zeker een bijzondere gebeurtenis de afgelopen dagen voor zowel de leerkrachten als de leerlingen van het Carolus Borromeus College in Helmond. Gedurende vijf dagen zamelden ze door middel van diverse activiteiten continu geld in voor drie goede doelen: Smile per Mile, Kika en Spieren voor Spieren. Bovendien werd er radio gemaakt vanuit het Glazen Huis, met uitzendingen via Twitch en Dit is Helmond TV. Uiteindelijk leverde de inzamelingsactie maar liefst 40.648 euro op, een recordopbrengst.

De activiteiten varieerden sterk, van een normale spelletjesavond tot een ‘silent disco’. Niets was te gek of te veel voor de school. Zo probeerden de geldinzamelaars zelfs een auto de school in te rijden. Helaas lukte dit niet vanwege de te smalle deuren.

De leerkrachten en leerlingen hebben enorm genoten van deze inzamelingsactie voor het goede doel. “Vooral in deze tijd van het jaar, waarin we vaak aan onszelf denken en druk bezig zijn met de feestdagen, voelt het goed om iets goeds te doen voor mensen die het harder nodig hebben dan wij”, aldus een woordvoerder van het Carolus Borromeus College.

Volgend jaar staat er zeker een nieuwe editie op de planning. “Hoe deze eruit zal zien, blijft nog even een verrassing”, aldus de rector van de school.

Lees ook: ‘Carolus Glazen Huis 2023 live op Dit is Helmond TV

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *