Regentonnenactie voor Helmonders

De gemeente Helmond houdt samen met Waterschap Aa en Maas twee keer per jaar een regentonnenactie. Inwoners krijgen in die maanden € 30,- korting op de aankoop van een regenton. Deze actie loopt van 1 maart t/m 30 april. Het klimaat verandert. De temperatuur stijgt, het gaat vaker harder regenen met overstromingen en andere overlast tot gevolg. Deze klimaatverandering vraagt om een andere aanpak van regenwater. Een regenton is een slimme aanpassing om eenvoudig schoon regenwater op te vangen.

Dat is lekker genieten van de tuin, de omgeving regenwaterbestendig maken én kostbaar drinkwater besparen. Door de regenpijp af te koppelen van het riool wordt wateroverlast door overbelasting van het riool te voorkomen en droogteschade beperkt. Het schoon opgevangen regenwater kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld: ramen lappen, tuinplanten water geven, kamerplanten water geven, water voor huisdieren of het wassen van de auto.

Flyer met coupon
De flyer met kortingscoupon is te downloaden op www.allelichtenopgroen.nl of ga naar een van de deelnemende partijen. Daar ligt de flyer in de winkel, om de coupon direct te kunnen gebruiken. Ga voor de actievoorwaarden naar www.allelichtenopgroen.nl.

Deelnemende partijen

  • Tuincentrum Coppelmans Helmond
  • Boerenbond Helmond (Deltaweg 2)
  • Gamma Helmond
  • Karwei Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.