Reizende Tentoonstelling 70 jaar Molukkers in Nederland

Van 6 tot en met 30 november wordt in het kader van 70 jaar Molukkers in Nederland, de Reizende Tentoonstelling gepresenteerd in Helmond. In deze Reizende Tentoonstelling, wordt zowel de landelijke als lokale geschiedenis van de Molukkers gedeeld met de Helmondse inwoners. 

De officiële opening van deze Reizende Tentoonstelling is  op zaterdag 6 november om 13:00 uur en zal  plaatsvinden op het Piet Blomplein (achter de bibliotheek) in Helmond. De tentoonstelling wordt gepresenteerd in zes grote zeecontainers waarin kijken, voelen en luisteren gepaard gaan met elkaar. Iedere container geeft een verhaal weer, over de Molukkers toen en nu.

Alleen op 6 november zal de tentoonstelling tot 16:00 uur open blijven.

Op zondag 14 november geeft van 13:30 tot 14:10 uur Noah Fanoembi (vierde generatie ) in het kader van de activiteit een lezing. De toegang tot de tentoonstelling is geheel gratis en dat is mede mogelijk gemaakt door gemeente Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel, De Reizende Tentoonstelling en de betrokken vrijwilligers.

Foto en tekst Stichting Ain ni Ain

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. martien Seelen Reply

  In Arnhem aan de Velperweg ligt het landgoed Bronbeek, waarin zich het museum voor Indië bevind. Het museum heeft heel veel gegevens over Indië en Indiëgangers.

 2. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk,
  De tentoonstelling lijkt mij zeer interessant en vandaar mijn dank voor deze aankondiging.
  Ik kan mij nog herinneren dat de Molukkers naar Nederland kwamen en dat zij, omdat zij maar tijdelijk zouden blijven, bij elkaar in barakken werden ondergebracht. Toen dat tijdelijke omgezet werd in blijvend, kregen zij woningen toegewezen verspreid over de stad. Dat laatste viel overigens niet altijd in goede aarde.

 3. F. Meijs Reply

  Is de tentoonstelling alleen op 6 november in Helmond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *