Rent a Boa in Rijpelberg op 12 oktober

Op 12 oktober van 09.30 tot 16.00 uur staat de gemeente met het project Rent a Boa in Rijpelberg. Rent a Boa is een project waarbij inwoners direct invloed krijgen op de inzet van de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (boa). Mensen kunnen zelf bepalen waar ze op deze dag graag extra aandacht voor willen in de wijk. Aandachtspunten kunnen tot en met 11 oktober online door worden gegeven.

Aandachtspunten kunnen zijn parkeren, afval, jeugdoverlast of andere zaken die in de wijk spelen. De boa’s ontvangen inwoners die dag ook in hun stand bij de Jumbo (Wederhof 14).

Bezoek de stand bij Jumbo Rijpelberg

Boa’s zijn tijdens de actie natuurlijk vooral op pad in de wijk om de aangemelde meldingen af te handelen. Naast de boa’s zijn ook professionals van andere organisaties tijdens de actiedag in de wijk aanwezig. Zij staan op 12 oktober bij een tent bij Jumbo Rijpelberg, Wederhof 14. Iedereen is welkom om langs te komen voor een gesprek en een kop koffie met de boa’s.

Wat is een boa?

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dat houdt onder andere in dat hij/zij mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten zijn gepleegd. Boa’s openbare ruimte hebben een breed pakket aan bevoegdheden om overlast en kleine ergernissen binnen de openbare ruimte aan te pakken.

Later in meer wijken in Helmond

In november volgt een tweede actiedag in een andere wijk, waaraan dan ook de politie deelneemt. Houd de pagina rent a boa en social media kanalen (zie rechtsboven op deze pagina in de bruine balk) in de gaten voor meer informatie.

Aandachtspunten doorgeven

Geef uw aandachtspunten tot en met 11 oktober online door. Dat kan via www.helmond.nl/rent-a-boa. Hier staat ook meer informatie over de actie.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *