Repareren in plaats van weggooien. Een mooie stap richting verduurzaming. In Helmond-Oost is het Repair Café aan de Evertsenstraat hiervoor twee keer per week geopend. 

Er zijn 2.757 Repair Cafés in Nederland en 4 daarvan bevinden zich in Helmond. Het Repair Café aan de Evertsestraat in Helmond-Oost is twee keer per week geopend. Vrijwilligers zijn zowel op woensdagmiddag als zaterdagmorgen actief om te kijken of wat wordt binnengebracht te repareren is en er uiteraard mee aan de slag te gaan. Dit is gratis en voor niks. 

“Huishoudelijke apparatuur zoals tv’s en stofzuigers, laptops en spelcomputers, maar ook fietsen zijn dingen die wekelijks voorbij komen in het Repair Café“, vertelde Frank van Teeffelen voor de camera van DitisHelmond. Witgoed, zoals koelkasten of wasmachines, worden niet aangenomen. 

Zes jaar al draait het Repair Café in Helmond-Oost. De mensen komen niet meer alleen uit Helmond, maar zelfs uit de regio om dingen te laten repareren. Men wil steeds meer laten repareren in plaats van weggooien. Niet alleen uit milieutechnisch, maar vaak ook uit sentimenteel oogpunt. Voordeel van een locatie als het Repair Café is, dat het te repareren voorwerp en de materialen kunnen blijven liggen. Er hoeft niet steeds alles verplaatst te worden. Niet iedereen heeft thuis plaats, laat staan de juiste materialen, om zulke voorwerpen te repareren. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *