Resa van Meer van De Vendelier Brabants Voorleeskampioen

De provinciale voorleeskampioen van Brabant is bekend. Resa van Meer van Basisschool de Vendelier uit Helmond heeft zaterdag 2 april de Brabantse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8 gewonnen. Ze las voor uit het boek Timo en de oppasninja van Lisa Boersen.

Resa van MeerVolgens de jury las Resa heel rustig voor. “Ze nam ons mee in een heel geestig verhaal. De jury heeft echt genoten van haar manier van voorlezen.”
Tweede en derde werden Julan Davids van RKBS Zeelsterhof uit Veldhoven en Juul van der Meulen van BS de Vonder uit Riel.

Zaterdagmiddag was de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7-8. Acht lokale voorleeskampioenen lazen aan elkaar en aan de jury voor uit hun favoriete boek. De jury onder leiding van kinderboekenschrijver Jacques Vriens had er een hele klus aan. Op 25 mei gaat Resa Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Voorlezen

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken. Met deze jaarlijks terugkerende wedstrijd wordt er aangetoond dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar ook hartstikke leuk.

(Foto via Cubiss)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.