Rico Verhoeven laat jongensdroom uitkomen

Als je nog op school zit en je traint zes dagen per week minimaal twee uur lang, omdat je vóór je 25e jaar een professionele kickboxer wilt zijn. Dan droom je er natuurlijk van om je grote voorbeeld Rico Verhoeven te ontmoeten. Als die dan in Helmond te gast is bij het ROC Ter Aa en je hebt een docent (mevrouw Beyd), die haar uiterste best doet om voor jou een afspraak met hem te maken, dan kan je dag (en je toekomst) niet meer stuk. Het overkwam Eren Balci, vmbo-4 leerling van het Jan van Brabant College, Molenstraat.

Vanuit het praktijkgerichte vak informatietechnologie, volgen leerlingen van het Jan van Brabant College in het derde en vierde leerjaar, workshops op het ICT-college van het ROC. Met deze samenwerking willen de scholen een doorlopende leerlijn creëren van het voortgezet onderwijs naar het middelbaar beroeps onderwijs. Mevrouw Beyd hoorde daar van de komst van de sympathieke zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven en ze trok de stoute schoenen aan; zij mailde zijn managementteam en tot ieders grote verrassing werd Eren uitgenodigd voor een kort interview, voorafgaand aan het optreden voor de oud-leerlingen en medewerkers van de mbo-opleiding.

Wat Eren leerde uit de ontmoeting met zijn idool? Dat je je dromen nooit moet opgeven, ook als het even tegen zit. Als je er alles aan gedaan hebt om je droom te verwezenlijken, dan zul je nooit spijt krijgen dat je het niet geprobeerd hebt. Een grotere stimulans kun je als jonge sporter niet krijgen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.