Herbie Guldenaar nieuwe lijsttrekker Mì Hellemonders

Herbie Guldenaar is de nieuwe lijsttrekker van de partij Mì Hellemonders voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart. Vanwege gezondheidsredenen heeft de eerder benoemde lijsttrekker Michael Rieter zich terug getrokken. Michael Rieter wordt als lijstduwer het sluitstuk van de kandidatenlijst van Mì Hellemonders.

Herbie Guldenaar en Michael Rieter worden samen als duo het gezicht van de partij de komende verkiezingen. De mannen zijn al 50 jaar bevriend sinds zij samen op het Dr. Knippenbergcollege zaten. Daarnaast is Guldenaar de afgelopen vier verkiezingen een vast gezicht geweest op de kandidatenlijsten. Lijsten waarop Rieter lijsttrekker was. Guldenaar is een bekende in Helmond. Ook als gitarist in binnen- en buitenland heeft hij een bekende naam. Ruim 30 jaar is Guldenaar muziekdocent, waarvan meer dan 25 jaar aan het Jan van Brabantcollege aan de Molenstraat in Helmond.

Gezondheid

In een persbericht meldt de fractie Mì Hellemonders: “Slechts een aantal ingewijden was op de hoogte dat Michael Rieter sinds eind juli 2021 waarschijnlijk kanker zou kunnen hebben. Eind september, begin oktober werd dat na onderzoek definitief vastgesteld. Mede door corona werd een operatie uitgesteld. Vorige week heeft een succesvolle operatie plaats gevonden. Maandag 17 januari kreeg Rieter te horen dat hij weer helemaal schoon is.”

Anderhalve week geleden verraste Michael Rieter het bestuur dat hij zich terug zou trekken als lijsttrekker. Zijn revalidatie vereist heel veel rust, die je als lijsttrekker niet hebt. “Heel snel is toen in een paar dagen tijd een oplossing gevonden door Herbie Guldenaar voor te dragen als nieuwe lijsttrekker en Rieter als lijstduwer. Beide heren gaan er voor zorgen om samen Mì Hellemonders nadrukkelijk op de Helmondse kaart te zetten.”

Herbie Guldenaar (l) en Michael Rieter (r) (Foto: Mì Hellemonders)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.