Rijpelberg verrast bewoners met brunch en speelplezier

Diverse organisaties uit de Rijpelberg hebben de bewoners afgelopen zaterdag flink verrast. Ze konden genieten van een heerlijke brunch bij speeltuin De Rijpelroets. Aansluitend stond bij wijkhuis De Brem alles in het teken van de Dag van het Kind.

Brunch bij de Rijpelroets

Wat is er nu fijner en gezelliger dan lekker buiten brunchen met allemaal vriendelijke en vrolijke mensen om je heen! Dus stond een heerlijke brunchtafel met verschillende broodjes en een variatie aan beleg klaar in de speeltuin. Allemaal mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers. Speeltuin De Rijpelroets organiseerde dit in samenwerking met de LEVgroep, Woonpartners, stichting ORO en Belangengroep Rijpelberg.

Doordat de tafels allemaal langs elkaar stonden, konden de gasten lekker eten en samen kletsen over van alles en nog wat. Er kwamen veel mensen op af en dat verhoogde de sfeer alleen maar. De brunch werd muzikaal ondersteund door muzikanten Jeroen en Merijn van de band Blue Night.

Verrassend optreden

De politie kwam ondertussen ook polshoogte nemen. Hun oog viel ook op het lekkere eten en dus werden de agenten meteen uitgenodigd om aan te schuiven, wat zij ook grif deden.

De agenten zorgden ook voor de grootste verrassing tijdens de brunch. Zij namen de microfoon over van de muzikanten toen die een hapje gingen eten. Ze nodigden de kinderen uit om samen een liedje te zingen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Na wat overleg besloten zij een lied van K3 te zingen. Een regelrechte hit dus. Deze dag smaakte duidelijk naar meer.

Dag van het kind

Na de muzikale uitbarsting vertrokken de agenten richting wijkhuis de Brem. Hier werd de dag van het kind gevierd. Ook hier was het een drukte van belang. Deze middag was georganiseerd door de Poolse school Wars i Sawa, de LEVgroep en de gemeente Helmond.

Twee enorme springkussens lokten de vele aanwezige kinderen. Daarnaast lokten iets verderop ook de geuren van vlees op een barbecue.

Binnen was het een paradijs van kleuren en vermakelijkheden. De kinderen konden geschminkt worden, haren werden gevlochten en er lagen allerlei leuke activiteiten klaar. Het rook heerlijk naar de popcorn die bij het vrolijke wagentje te krijgen was. Dit alles werd muzikaal omlijst door de aanwezige DJ.

Lawaaierige opkomst

De agenten hadden beloofd hun politieauto’s te showen. En inderdaad stonden deze op het terrein te pronken. De kinderen mochten in de auto’s plaatsnemen en kregen ondertussen uitleg over hoe alles werkte. Verbazingwekkend genoeg bleken de sirene en het zwaailicht erg in trek. Zodat de aanwezigen met regelmaat opgeschrikt werden door glunderende kinderen.

De Rijpelberg had het vandaag weer goed voor elkaar. Veel kinderen konden met ouders en grootouders naar hartelust genieten van deze prachtige zonnige dag.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *