Rikclub De Ark voor gezelligheid en sociale contacten

Elke woensdag- en donderdag morgen wordt er een rik-ochtend gehouden in Buurthuis De Ark in Stiphout. Emmanuel Verleg startte met deze kaartochtenden in januari 2019. Er waren toen zes personen die er aan deel namen. Nu, anderhalf jaar later bestaat de club uit ruim dertig personen. Iedereen in Helmond die interesse heeft in een gezellige ochtend rikken kan er aan deelnemen. Elke zondag is de heer Verleg bezig met het inplannen van de deelnemers die zich hebben aangemeld zodat elke tafel volledig bezet is.

Afgelopen januari is er in De Ark voor het eerst een wedstrijd gehouden voor inwoners uit Helmond. Dat de belangstelling groot was bleek uit het feit dat er negen tafels bezet waren met fanatieke kaarters. Maar je hoeft er geen expert in te zijn. Er wordt een keer per jaar een wedstrijd gespeeld maar wegens succes denkt men er over dit twee keer per jaar te organiseren.

De ochtenden zijn niet alleen om te rikken, men kan er ook gewoon een kopje koffie komen drinken in De Ark en een praatje te maken met de mensen. Aangezien de coronacrisis  behoorlijk veel effect heeft op de gezondheid werd er de laatste paar maanden niet gespeeld. Nu zijn we iets verder en is er weer begonnen met de ochtenden. Maar de richtlijnen zijn nog steeds van kracht en er wordt ook rekening mee gehouden.

Voor iedereen die meer info wenst kan men bellen naar de volgende telefoonnummers. Voor de woensdag is dit Diny Oomen met telefoonnummer 0492-538041 en voor de donderdag is dit Emmanuel Verleg met telefoonnummer 0492-474520. U bent van harte welkom…

Verslag en foto’s : Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *