Riool verstopt? Bekijk goed met wie u zaken doet

Als het riool verstopt zit, moet er vaak een rioolontstoppingsbedrijf aan te pas komen om het probleem op te lossen. Er zijn bedrijven actief die hier achteraf hoge kosten voor in rekening brengen (tot wel 800 euro). Vaak ziet u bij de websites van deze bedrijven alleen een telefoonnummer staan, zonder adresgegevens.

Een rioolverstopping is vaak al vervelend genoeg. Om te voorkomen dat u ook nog eens met hoge kosten wordt geconfronteerd, adviseert de gemeente u om bij een verstopping contact op te nemen met rioolbedrijven waar de gemeente regelmatig mee werkt. Zij hebben bovendien een overeenkomst met de gemeente om verstoppingen op gemeentegrond op te lossen:

  • Coppelmans Nuenen 040-283 6043, coppelmans.com
  • Van der Velden Eindhoven 040-241 4963, vandervelden.com
  • Adriaans Riooltechniek Mierlo 0492-661747, adriaansriooltechniek.nl
  • Van Dijk Rioolservice Bakel 0492-552685, vandijkrioolservice.nl

Schakelt u een ander bedrijf in?
Laat ze dan vooraf contact opnemen met de gemeente. Ligt de oorzaak van de verstopping bij de gemeente? Dan mogen alleen bovengenoemde bedrijven, die een overeenkomst hebben met de gemeente, de verstopping oplossen.

Wie betaalt de kosten?
Het rioolontstoppingsbedrijf stelt vast waar de oorzaak van de verstopping zit.
• Ligt de oorzaak van de verstopping bij uw eigen terrein of in de woning? Bijvoorbeeld: een kapotte leiding of het doorspoelen van vet, maandverband of andere zaken die u niet door het toilet mag spoelen. Dan moet u het probleem zelf oplossen en de kosten zelf betalen.
• Ligt de oorzaak bij de gemeente? Bijvoorbeeld: een kapotte leiding of een boomwortel die is ingegroeid in de leiding. Dan stuurt het rioolontstoppingsbedrijf de rekening naar de gemeente. In dit geval mogen alleen bovengenoemde bedrijven de verstopping oplossen.

Kijk voor meer informatie op www.helmond.nl/riool.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Tom Hoekstra Reply

    Hmm, niet fijn als je gescamd wordt na een rioolverstopping. Ik had vorige week een verstopt toilet, maar werd gelukkig erg goed geholpen door een degelijk loodgietersbedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *