‘Robs Kaastour’ op bezoek bij De Cirkel

Rob van Hoogdalem rijdt met Robs Kaastour al vanaf 6 mei langs elke gemeente van Nederland om meer aandacht te krijgen en geld op te halen voor de Centra voor leven met en na kanker. Op 10 juli kwam hij langs bij het centrum De Cirkel aan de Evertsenstraat te Helmond. Onze wijkreporter Hans Choufoer was er natuurlijk bij.

Robs Kaastour Zomer 2023

Er zijn al veel mooie activiteiten gerealiseerd om bekendheid en financiële ondersteuning te verkrijgen voor de 81 Centra voor leven met en na kanker in Nederland. Rob doet daar met zijn Robs Kaastour Zomer 2023 op een ludieke manier aan mee. Met een antieke tractor en een zelfontworpen- en gebouwde pipowagen rijdt hij door heel Nederland. Hij bezoekt alle gemeenten en daarbij ook de centra. Onderweg verkoopt hij heerlijke Goudse belegen kaas. De opbrengst hiervan gaat uiteraard naar dit goede doel.

Op 6 mei vertrok Rob voor een tocht van 5 maanden met tractor, pipowagen en kazen uit Woerden. Op 10 juli bracht hij een bezoekje aan Centrum voor leven met en na kanker De Cirkel in Helmond. Daar vertelde deze vrolijke en vriendelijke man het een en ander over zijn vorige en huidige acties. En zorgde dat de kazen klaar stonden om verkocht te worden. Uiteraard kocht deze wijkreporter ook een kaas. Heerlijke kaas, vers van het mes, te bestellen via deze link. Na het bezoek aan de Cirkel moest Rob nog richting Deurne en Venray. Komende twee weken voert zijn tocht langs gemeenten in Limburg. Rob hoopt op de 30e september weer te eindigen in Woerden. Dus hij heeft nogal wat kilometertjes te gaan.

Naar de Noordkaap en terug

Rob van Hoogdalem heeft al heel wat acties op zijn naam staan. Hij zamelde geld in voor de restauratie van een kerk, regelde voedseltransporten voor Soedan en organiseerde ‘Het Grootste Broodje Gezond’. Dat zorgde voor een vermelding in het Guiness Book of Records én voor een financiële bijdrage aan het Dierenasiel in Harmelen. Vorig jaar maakte hij zelfs een fietstocht van 7950 kilometer naar de Noordkaap en terug. Dat bracht maar liefst 18.000 euro op voor het Centrum voor leven met en na kanker ‘Samen sterk huis’ in Woerden. Rob vertelde dat hij onderweg ook nog een bezoekje bracht aan zeehondencentrum Pieterburen. Daarbij werd bij de opvang direct zeehondje Rob naar hem vernoemd.

Centrum voor leven met en na kanker De Cirkel

De Cirkel, beter bekend met de ‘oude’ naam Inloophuis De Cirkel, is een ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken heeft met kanker. Een huiselijke plek waar je in contact kunt komen met lotgenoten en ervaringen kunt delen of een luisterend oor kan vinden. Ook kun je meedoen met allerlei creatieve, sociale en ontspannende activiteiten. De Cirkel wil daarmee een bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van leven. Elke maandag tot en met vrijdag is De Cirkel van 9.30 tot 12.00 uur geopend.

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *