ROC Ter AA in Helmond beste van Brabant en Limburg

In de nieuwe Keuzegids mbo (versie 2021) staat ROC Ter AA in de categorie brede mbo-scholen (roc’s) landelijk op de vierde plaats. De Helmondse school is daarmee het beste roc van Noord-Brabant én Limburg.

Hattrick opleiding Beveiliger

Al jaren staat ROC Ter AA steevast in de top 10 beste brede scholen van Nederland. In het sterke spelersveld van mbo-scholen in de regio, weet de Helmondse school zich telkens weer in de topregionen te vestigen. Dit jaar voeren maar liefst drie opleidingscategorieën van Ter AA de Nederlandse ranglijsten aan, te weten: Business Support & Management, Logistiek en Particuliere Beveiliging. Daarmee heeft de opleiding Beveiliger (Particuliere beveiliging) een hattrick, aangezien deze in 2019, 2020 en nu dus ook in 2021 de beste van Nederland is.

6 Topopleidingen

Met deze winst is de zegetocht nog niet ten einde, want zes opleidingen van ROC Ter AA zijn bekroond met het predicaat Topopleidingen. Een opleiding wordt benoemd tot topopleiding als de totaalscore 75 punten of meer is op een schaal van nul tot honderd.

Tevreden studenten

De Keuzegids mbo baseert de scores op prestatiecijfers verstrekt door het ministerie, de tweejaarlijkse JOB Monitor, waarbij studenten hun opleiding waarderen, en het oordeel van de onderwijsinspectie.

Ingeborg Janssen Reinen, voorzitter College van Bestuur ROC Ter AA: “We zijn ontzettend trots op onze positie in de Keuzegids! Het onderstreept de hoge kwaliteit van ons onderwijs. En onze studenten ervaren het dus ook zo. Zij zijn tevreden over hun opleiding en de begeleiding die ze daarbij krijgen vanuit ROC Ter AA. Dat is voor ons als school een erg groot compliment. Dit mooie resultaat wordt bereikt door onze enorm bevlogen docenten die een groot hart hebben voor onze studenten, daar ben ik trots op!”

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Team DitisHelmond Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *