ROC Ter AA: Let’s connect is een echt studentenfeestje

Het evenement is inmiddels een echte traditie. Een leuk feestje en een onderlinge kennismaking tussen de nieuwe studenten van het ROC Ter AA in Helmond. Duizend eerstejaarsstudenten beginnen komend schooljaar met een nieuwe studie. 800 van hen doen mee aan de introductieweek, die vanaf dit jaar de naam ‘Let’s Connect’ meekrijgt.

Donderdagmiddag trokken de studenten Helmond in om via een spel de stad te leren kennen. Ze werden groepen verdeeld en deden samen opdrachten. Er waren de studenten te vinden in de kasteeltuin, op de Steenweg bij Bobby’s Bar, het Speelhuis, de Veestraat en het Burgemeester Geukerspark.

Crazy 88

Het spel heet Crazy 88 omdat er precies 88 opdrachten vervuld moeten worden. Met deze opdrachten verdienen de studenten punten; de groep met de meeste punten wint. Na een toespraak en een optreden van zangeres Vivian van den Wildenberg ging het ‘los’ en verdween de studentenmassa richting het centrum.

Hilarische opdrachten

De opdrachten waren zeker niet moeilijk maar er was wel samenwerking voor nodig om ze uit te voeren. Er waren veel soorten opdrachten en hoe moeilijker de opdracht, hoe meer punten ermee waren te verdienen. Bijvoorbeeld de opdracht bij het Kasteel van Sinterklaas. Daar stond een echte rodeostier. Hoewel… de studenten moesten zélf de felle bewegingen van de stier maken door aan touwen te trekken. Doel was natuurlijk om de berijder van de stier, die dit alles moest ondergaan met de mijter van Sinterklaas op het hoofd, ten val te brengen.

Andere opdrachten waren bijvoorbeeld het nadoen van een huwelijksaanzoek. Een mannelijke student voorzien van lippenstift moest met medestudenten de letters ROC vormen. Ook onze verslaggever werd onderdeel van een opdracht. Dit gebeurde toen de studenten op de foto moesten met een bekende Helmonder. Maar liefst zeven keer wilde iemand met de wijkreporter op de foto. Uiteindelijk moest van al deze opdrachten een foto gemaakt worden als bewijs.

Verwende studenten

De studenten werden verwend op donderdagmiddag. In de stad kregen ze allemaal een grote zak friet en met ijsje na. En in de kasteeltuin konden ze aan de bar gratis drinken halen. Gezien de tempratuur niet overbodig. Zo ging het de hele middag door en op het einde werd er afscheid genomen van de begeleiders en van elkaar

[Verslag: Wijkreporter  en fotograaf Hans Choufoer]

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *