ROC Ter Aa opent winkel met opleidingen in de aanbieding

ROC Ter AA heeft een winkel geopend in de Elzas Passage in Helmond om – letterlijk – te laten zien wat de school ‘in de winkel heeft’. Van 19 april tot en met 30 juni is de winkel iedere werkdag geopend voor publiek van 12.00 uur tot 17.00 uur. De ‘Ter AA Winkel’ is een samenwerking tussen Elzas Passage, VOLOP Helmond en ROC Ter AA.

In de winkel presenteert ROC Ter AA het aanbod van opleidingen en cursussen op een laagdrempelige en leuke manier. De winkel is opgedeeld in twee (open) ruimtes. Aan de ene kant is een expositie van verschillende studentenprojecten. De andere ruimte is toegekend aan de colleges. Iedere dag presenteert een ander college het opleidingsaanbod op een ludieke manier. Zo zal er vanuit het ICT College een servicedesk zijn waar belangstellenden terecht kunnen met vragen, het college Zorg & Welzijn organiseert verschillende lokale, sociale acties. Naast de presentaties is het mogelijk om in gesprek te gaan, opdrachten uit te voeren en vragen te stellen.

Studenten aan zet

Studenten van het Business College vervullen de rol van filiaalmanager. Zij openen en sluiten de winkel, tonen het programma, zijn contactpersoon voor de verschillende colleges, promoten de winkel op verschillende kanalen en zorgen voor een representatieve winkel.

De ‘Ter AA Winkel’ is er voor iedereen. Ook voor mensen die niet direct op zoek zijn naar een studie of cursus. “We willen graag laten zien wat er voor opleidingsmogelijkheden zijn, dicht bij huis. Voor scholieren die een vervolgstudie zoeken en voor volwassenen die willen bijscholen of omscholen. Leren gaat je hele leven door, ook in het mbo. Een mooie bijkomstigheid van deze winkel is, dat onze studenten in de werkelijke situatie de verantwoordelijkheid van filiaalmanager ervaren. Dichtbij of in de praktijk leren is kenmerkend voor het mbo en in het bijzonder voor ROC Ter AA,” licht voorzitter Raad van bestuur Ingeborg Janssen Reinen toe.

Voorkomen leegstand

De winkel is tot stand gekomen door de eigenaren van de Elzas Passage, VOLOP Helmond en het ROC Ter AA. “VOLOP Helmond biedt lokale initiatieven ruimte in leegstaande panden. Een kans voor lokale, culturele, maatschappelijke en sociale initiatieven om zich te laten zien. Daarnaast zorgt het voor een levendig en bruisend Helmond,” legt projectleider Linda Haverkamp van VOLOP Helmond uit.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.