Rode katten

Vandaag is rood de kleur van het Dier van de Week. We horen vaker dat mensen denken dat alle rode katten katers zijn, zoals de je-weet-wel-kater van Jan, Jans en de kinderen. Het klopt inderdaad dat er meer rode katers zijn, maar ook de dames dragen soms een rode outfit, al dan niet gecombineerd met wit.

Het valt ons op dat rode katten populair zijn. Is dit nu omdat mensen het mooi vinden of denken ze dat rode katten liever zijn? Rooie katten zijn mooie katten, dat vinden onze rooikes ook. Maar of de kleur van de vacht het karakter bepaalt, is nooit bewezen. Ook in het asiel zien we verschil in karakter. Zo is er lieve Atelle, die van knuffelen en spelen houdt. Gedistingeerde heer Joeka houdt daarentegen niet van aaien, maar wel van puzzels, muziek en boeken. Kitten Jüll is heel nieuwsgierig, terwijl kitten Zon verlegen is. Kortom, er is een rode kat voor elk type mens.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, wordt u gevraagd om eerst een afspraak te maken.

U kunt bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Attentie:

Dierenambulance Helmond is dringend op zoek naar opvanggezinnen voor binnenkomende kittens en zwangere poezen. Het opvangen van moederloze kittens is leuk maar ook intensief. Om de drie uur moeten de kleintjes een fles en gemasseerd worden om te plassen en te poepen. Maar dat geeft veel voldoening. Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn? U kunt zich ook opgeven voor de opvang van zwangere of pas bevallen poezen met kittens. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, voer, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dierenambulance, tel.nr.: 0492-513971.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.