Rode Kruis helpt hulpbehoevende mensen met Contactcirkel

“Agnes is bang dat niemand het zal merken als haar thuis iets overkomt. Ze is alleen en kent weinig mensen in de buurt. Met haar familie heeft ze wel eens contact, maar niet dagelijks. Wat gebeurt er als ze in huis valt en om hulp wil vragen, maar haar telefoon niet kan bereiken? Met de Rode Kruis Contactcirkel blijft zij dan juist niet onopgemerkt.”

Deelnemers aan de contactcirkel horen bij een groep mensen die op elkaar letten. Als het niet lukt om op het afgesproken moment contact met iemand te krijgen, alarmeert de cirkel iemand om even een kijkje te gaan nemen. De deelnemers worden dus niet zomaar vergeten.

Hoe werkt de contactcirkel?
De deelnemers vormen een cirkel door elke dag contact met elkaar te hebben en te vragen of alles goed gaat. Dit is meestal telefonisch, maar het kan ook via e-mail of per sms. Zo zorgt de cirkel ervoor dat het opgemerkt wordt als er iets aan de hand is en er geen hulp wordt gevraagd. De deelnemers bellen elkaar in een vaste volgorde, zodat ze steeds met dezelfde persoon contact hebben.

Deelnemen aan een contactcirkel?

Het Rode Kruis zet samen met buurtbewoners een contactcirkel op. Mensen die daarvoor belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met het Rode Kruis (Helmond: 06-26774590). Er volgt dan een kennismakingsgesprek en de mogelijkheden worden besproken.

https://www.rodekruis.nl/brabant-zuidoost/over-ons/helmond/

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Jurre Sampers

Stagiaire DitisHelmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *