De rode loper ging zaterdagmiddag uit in de Pathé bioscoop in Helmond. De afstudeerfilm ‘Anduzeblauw’ van filmmaker en Helmonder Pim Hegeman (25) ging in première. 180 genodigden, acteurs, crewleden en familie gingen chic gekleed op de foto met als decor een reuzenposter van de film. Het selecte gezelschap mocht als eerste de film bekijken in zaal 5 van de bioscoop. Vanaf komende maand gaat de film meedraaien op diverse filmfestivals.

Autobiografisch komisch drama

‘Anduzeblauw’ is een komisch drama dat zich afspeelt in Zuid-Frankrijk. De verhaallijn is simpel. Filmmaker Leo gaat er met zijn vrienden heen om er een film op te nemen. Dat gaat niet heel voortvarend en bovendien gooit een verliefdheid roet in het eten. “Het verhaal is voor een deel autobiografisch”, legt Pim uit. “Vroeger ging ik met mijn familie elk jaar naar een camping in de Anduze in Frankrijk. Daar in de buurt is dan ook het grootste deel van deze film opgenomen. Verder hebben we ook een scène gefilmd in het kasteel van Helmond.” Een trailer van de film is via deze link te vinden op YouTube.

Filmmaker Pim Hegeman presenteert zijn film ‘Anduzeblauw’

Afstudeerproject

Pim deed ruim vier maanden over zijn bioscoopfilm; van het schrijven van het script tot de montage van de beelden. Het is het afstudeerproject van zijn opleiding visuele communicatie bij Hogeschool Zuyd. “Alle acteurs en crewleden werkten belangeloos mee, maar zo’n productie kost veel geld. Denk alleen al aan reizen, slapen en catering voor tientallen mensen.” Geldgebrek is ook meteen de reden waarom de zijn debuutfilm maar een half uur duurt. “Hoe langer de film, hoe duurder die wordt.”

Crowdfunding

“Ik heb 15.000 euro aan crowdfunding opgehaald en verder mijn spaargeld in het project gestoken; allemaal om mijn droom waar te maken”, lacht Pim. “En toch heb ik nu nog een schuld staan van twaalfduizend euro. Maar dat maakt niet uit, ik ben trots op mijn debuutfilm.”

Publieksprijs Film Talent Award Brabant

Het publiek was zaterdag enthousiast over Pims debuut. Regelmatig steeg er een luid gelach op uit de zaal. Pim zelf heeft genoten van de premièrevoorstelling. “Precies zoals ik het me had voorgesteld.” Hij ziet ook zijn toekomst zonnig tegemoet. “Deze film heeft me veel nieuwe contacten opgeleverd en mijn netwerk in de filmwereld is groter geworden. Dat is belangrijk om succesvol te zijn.” In de toekomst hoopt hij opnieuw een rol te kunnen spelen bij het creëren van een nieuwe bioscoopfilm. “Maar dan misschien in de rol van scenarioschrijver, ik wil graag verhalen vertellen”, geeft Pim aan. De eerste waardering voor deze korte bioscoopfilm is trouwens al binnen. Vorig weekend, bij het filmfestival De Nacht van het Witte doek in Deurne, kreeg ‘Anduzeblauw’ de publieksprijs tijdens de uitreiking van de Film Talent Award Brabant.

Kopfoto: Op de foto op de rode loper met crewleden van de film ‘Anduzeblauw’. Rechtsvoor gehurkt zit filmmaker Pim Hegeman.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *