Lia Stoop krijgt een rondleiding door Twan Spierings, bedrijfsleider, in het dierenasiel/dierenambulancepost aan de Grasbeemd 17 in Helmond. De dierenambulance is opgericht op 4 oktober 1986 en werd toen geleid vanuit huis.

Inmiddels is er een gebouw aan de Grasbeemd waar het dierenasiel en de dierenambulancepost zijn gehuisvest. Er zijn verschillende afdelingen. De rondleiding begint in de centrale. Deze is vanaf 9.00 uur ‘s morgens open. De dierenambulance is 24 uur per dag bereikbaar. Er is een avond-/nachtcentrale bereikbaar. Deze beantwoordt ‘s avonds en ‘s nachts de telefoon.

De volgende belangrijke afdeling is de administratie. Hier wordt alles bijgehouden over de ritten en de dieren. Er is een behandelkamer/dierenartskamer. Hier komt één keer per week een dierenarts om de dieren na te kijken.

Dan volgt de quarantaine-afdeling. Iedere gezonde kat, waarvan geen eigenaar bekend is, komt hier de eerste veertien dagen in. Vaak is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd. Hierdoor is het niet mogelijk om een eigenaar op te sporen. Registratie van de chip is dus erg belangrijk. Ook komen eventuele ziektes naar boven in twee weken. Ook is dit de wettelijke bewaartermijn. Na die veertien dagen is het asiel eigenaar van het dier en komt het in de kattenhal. Zodra een dier binnenkomt wordt het aangemeld bij Stichting Amivedi.

In de kattenhal zitten op dit moment ongeveer 10 katten. Sommige katten zitten bij elkaar. Deze katten kunnen goed met elkaar overweg en worden samen in een kooi gezet vanuit het sociale oogpunt.

Er zitten niet alleen katten en honden in het asiel. Er zitten ook kanaries, parkieten, duiven, konijnen, tamme ratten of fretten.

De leukste kamer is natuurlijk de kittenkamer. Hier komen de kleintjes zodra ze 12 weken oud zijn. Voor die tijd zitten ze in gastgezinnen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. Ik ben volledig arbeidsongeschikt. Ben vrijwilliger bij de Dierenambulance en bij Dit is Helmond. Voordeel hiervan is dat ik veel vanuit huis kan werken op dagen en tijden dat ik me goed voel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.