Jan van Bussel vertelt tijdens een rondleiding over de kerken Bernadette en Leonardus.  Het betreft drie kerken, de noodkerk Bernadette, de Bernadettekerk en de Leonarduskerk. Samen met Lia Stoop loopt hij door deze kerken en vertelt over de historie. Ook weet hij alles te vertellen over de architecten die deze kerken hebben ontworpen.

Hij weet heel boeiend te vertellen over het verleden van deze kerken. Maar ook over de huidige bestemming van deze kerken. Hoe de bouw van de kerken tot stand is gekomen, wie ze heeft ontworpen, en wie hier opdracht toe heeft gegeven.

Tijdens de rondleiding door de kerken Bernadette en Leonardus vertelt Jan van Bussel ook over de verbouwing van deze kerken naar hun huidige bestemming. Het hele proces van de verkoop van de kerk tot aan de nieuwe bestemming en wat daarbij allemaal is komen kijken. Aan welke eisen er moest worden voldaan en welke oorspronkelijke kenmerken behouden zijn gebleven. Terloops vermeldt hij ook nog het Kapelleke van Binderen.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *