De politieagent Jeroen (28), die bij het tragische ongeval bij de afslag richting Nuenen om het leven kwam, wordt vandaag herdacht. De rouwstoet op weg naar de laatste rustplaats van de nog jonge agent, vertrok vanaf het politiebureau in Helmond. 

Collega’s van Jeroen op de motor rijden voor de stoet uit en aan de kant van de weg staan collega’s te salueren als laatste groet. Vanmiddag om 16:00 uur wordt er op alle politiebureaus in Nederland een moment van stilte gehouden. Voor het Politie Basisteam Peelland stond de afgelopen week in het teken van verdriet, warmte, collegialiteit en steun.

“Precies een week geleden raakte een collega gewond en overleed Jeroen als gevolg van een aanrijding tijdens een nachtdienst. Dit heeft ons team keihard geraakt. Het heeft ons echter heel goed gedaan om te zien hoeveel steun wij hebben gekregen bij dit verschrikkelijke incident. Steun van burgers binnen en buiten ons werkgebied, onze blauwe familie nationaal en internationaal, collega-hulpdiensten zoals de ambulance en brandweer, gemeenten, burgemeesters, de minister en nog vele anderen, ” is te lezen in een bericht op op het account van het basisteam op social media.

Tekst gaat verder onder video

“Collega’s van ons basisteam hebben verschillende initiatieven genomen om voor Jeroen een mooi afscheid te organiseren. Dit zal begin volgende week plaats vinden. Één van die initiatieven is dat wij als blauwe familie van Jeroen en de gewonde collega vanavond rond 22.50 uur (precies een week na het ongeval) een kaarsje zullen aansteken als herinnering aan Jeroen en om onze gewonde collega steun te geven bij het herstel van haar letsel. We willen via deze weg alvast iedereen danken voor alle steun die we gekregen hebben en nog zullen krijgen.”

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *