Rustige en stille 5 mei corona Bevrijdingsdag

Door de huidige omstandigheden, is het ook vandaag, net als vorig jaar een rustige Bevrijdingsdag geworden.  Er werden her en der bij bevrijdingsmonumenten de nodige bloemen gelegd, maar alles ging ingetogener als dat we van eerdere jaren voor corona gewend waren.

Door de voorzitter van de  stichting Veteranen Zuid-Oost Brabant, waren bloemen gelegd  bij de bloemenhulde , bij de St.Jozefkapel.

Zo ook werd  er een bloemstuk gelegd, door het bestuur van de Stichting Helmond 25 september 1944 op deze Bevrijdingsdag,  bij het bevrijdingsmonument van Joris met de Draak  in het Hortensiapark. Ook hierbij was groepering van belangstellenden uitgesloten. Wel hoopt iedereen, dat het volgend jaar in 2022, alles weer bij het oude normaal mag zijn. Zodat met meer enthousiasme de bevrijding herdacht en gevierd kan worden..

Tekst en foto’s , Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *