‘Samen maken we Helmond-Noord veiliger’

Hardrijders veroorzaken niet alleen gevaarlijke situaties in de Helmondse wijken, tegelijk is het een ergernis van jewelste bij de bewoners. In Helmond-Noord start daarom het project ‘Samen maken we Helmond-Noord veiliger’.

Sinds enkele jaren kennen we in Helmond de actie Denk aan Max. Dit project van VVN-Helmond met steun van gemeente en provincie beoogt het terugdringen van te hard rijden in buurten en wijken. Behalve dat hardrijders veel gevaarlijke situaties veroorzaken, lijdt het ook tot grote ergernissen bij de bewoners. Binnenkort start in de wijk Helmond-Noord in het kader van Denk aan Max het verkeersveiligheidsproject ‘Samen maken we Helmond-Noord veiliger’.

Bewustwording

‘Samen maken we Helmond-Noord veiliger’ is een initiatief om de veiligheid in de wijk de verhogen. Daarbij wordt te hard rijden aangepakt door de plaatsing van onder andere snelheidsdisplays. Tegelijk komt er volop aandacht voor bewustwordingsacties. Het initiatief start op vrijdag 6 oktober met het onthullen en lanceren van een snelheidsdisplay. Behalve de wijkraad, bewoners en VVN-Helmond is ook wethouder mobiliteit Arno Bonte aanwezig bij de onthulling. Plaats van handeling is de Melis Stokelaan, ter hoogte van de kruising Erasmuslaan en Jacob Catslaan.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *