“Samen nog een hele kloof te dichten”

Initiatiefgroep Ruimte om te Leven Helmond verzorgde afgelopen woensdag een bijeenkomst met ‘professionals’ in de kapel van het Elkerliek ziekenhuis. Daarbij werd onder meer duidelijk dat er maatschappelijk gezien nog wel een ‘kloof te dichten is’. 

De bedoeling van de middag en avond was om nader kennis met elkaar te maken en samen met actiegroepen initiatieven te gaan ontplooien.

De bijeenkomst begon met enkele sprekers. Mevrouw Bonte en Frans Huijbregts, initiatiefnemer van Ruimte om te Leven, vertelden over de zorgvernieuwing. Daarbij stond de vraag centraal: ‘Hoe blijft de ziekenhuiszorg in het Elkerliek toekomstbestendig?’.  

Medewerkers van het Louis Bolk Instituut bespraken thema’s als positieve gezondheid en leefomgeving. En als laatste ging politicoloog en bestuurskundige Tim ‘S jongers met de aanwezigen in gesprek over de kloof die gedicht moet worden tussen ‘hoopvollen’ en ‘hooplozen’.

De bijeenkomst werd afgesloten met een informatiemarkt.

De coalitie, met wethouders Dortmans, De Vries en van Dijk, mevrouw van Limpt van Senzer, Mevrouw Bonte, Elkerliek ziekenhuis en De heer Huijbregts van de Huijbregtsgroep, zou graag zien dat de sociale tweedeling in Helmond kleiner wordt. Daarom worden nieuwe initiatieven van harte ondersteund.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *