Samen wandelen met ROC-student in Week tegen Eenzaamheid

We Care Helmond heeft de krachten gebundeld met studenten van het ROC ter AA. Samen bieden zij in de Week tegen Eenzaamheid deze mensen de gelegenheid om samen met een jongere iets te ondernemen. Dat gebeurt met wandelontmoetingen in de Helmondse wijken.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van  30 september tot en met 7 oktober staan ontmoeting en verbinding centraal. Het gemis van contact met een ander komt steeds vaker voor. Nog veel sterker dan de rest van de samenleving zijn mensen met eenzame gevoelens en ouderen door corona in isolement geraakt. Gelukkig is er steeds meer mogelijk maar voor deze groep is het een grote stap om weer de draad op te pakken.

We Care Helmond en studenten van het ROC ter AA willen gaan wandelen met mensen die zich daarvoor opgeven. Aan de hand van interesses wordt iemand gekoppeld aan een vrijwilliger. Deze vrijwilliger haalt diegene zelf op. Samen maken ze een wandeling en drinken iets bij een horecagelegenheid in de eigen omgeving. Het doel is ontmoeting en het ophalen van mooie verhalen.

Wanneer? 

Mensen die het leuk vinden en behoefte hebben aan gezelschap tijdens een wandeling in de eigen wijk, kunnen kiezen uit de volgende tijden: Woensdag 6 oktober  van 10.00 uur tot 11.20 uur, woensdag 6 oktober van 13.00 uur tot 14.30 uur en woensdag 6 oktober  van 15.00 uur tot 16.30 uur.

Zin in een gezellige wandeling in combinatie met een lekker hapje of drankje? Of kent u iemand die zo’n wandeling wel kan gebruiken? Meld hem/haar dan aan. Aanmelden kan door naam, e-mail en voorkeur tijd door te sturen naar Wecarehelmond@outlook.com of bij LEVgroep, Penningstraat 55 in Helmond, 0492 – 59 89 89.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *