Samenloop voor Hoop 2022 rond kasteel in centrum Helmond

De eerstvolgende Samenloop Helmond / Laarbeek wordt, zoals bekend, vanwege de Corona crisis niet in juni dit jaar maar op 25-26 juni 2022 gehouden. Dat wordt dan de zesde editie van dit evenement. In de afgelopen jaren was de organisatie welkom bij HAC en Stiphout Vooruit. In 2022 wordt de Samenloop niet in Stiphout gehouden maar rond het kasteel in het centrum van Helmond.

Het is een historische plek centraal gelegen is in de stad, goed bereikbaar en bekend bij veel mensen. In overleg met de gemeente Helmond is besloten om de 24 – uurs wandelestafette onder de vlag van KWF Kankerbestrijding te verplaatsen van Stiphout naar het centrum. Het doel is geld in te zamelen voor verdergaand wetenschappelijk kankeronderzoek. Ook wordt hiermee financieel Inloophuis de Cirkel ondersteund. In de omgeving van het kasteel is ruimte om een mooi wandelparcours uit te zetten, om kramen en podium te plaatsen en om publiek te ontvangen. Want de organisatie gaat ervan uit dat dit dan weer allemaal kan.

Ambassadeurs

De Samenloop voor Hoop Helmond / Laarbeek heeft vier ambassadeurs: burgemeester Elly Blanksma van Helmond, burgemeester van Laarbeek, Frank van der Meijden, bestuurder Elkerliek Ziekenhuis Eveline de Bont en voetbalcoryfee Berry van Aerle. De ambassadeurs zijn tijdens het evenement aanwezig. Het publiek kan de sportieve deelnemers aanmoedigen en een bezoek brengen aan het evenement. Er zijn diverse optredens en een markt met allerlei acties voor dit goede doel. In de stad wordt de samenwerking met winkels en horeca gezocht om een nog grotere bekendheid en toeloop te verkrijgen.

Vanaf 2011 wordt de Samenloop in Helmond om de twee jaar gehouden. De eerste drie edities waren in Stadspark de Warande en bij de laatste twee Samenlopen (in 2017 en 2019) was men te gast bij Atletiekvereniging HAC en Voetbalclub Stiphout Vooruit.  Gedurende de afgelopen Samenlopen  is de financiële opbrengst geleidelijk gestegen naar een bedrag rond de €100.000.-

Het bestuur van de Samenloop Helmond / Laarbeek bestaat uit Dorethé van de Kerkhof, (voorzitter), Wim van Asten, (secretaris), Tristan van der Waart, (penningmeester), Lisette van Berlo, Betty Verbon, Donya van der Kruissen en Ruud Hakvoort. Voor vragen en suggesties is het bestuur bereikbaar op het mailadres: helmond@samenloopvoorhoop.nl

Via facebook, Instagram, de krant en website (www.samenloopvoorhoop.nl/helmond) wordt iedereen de komende maanden op de hoogte gehouden van de voorbereidingen.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *