Samenwerking EHBO-verenigingen met Rode Kruis Brabant-Zuidoost

Het Rode Kruis biedt sinds 15 januari ondersteuning aan de GGD door middel van het inzetten van EHBO-hulpverleners. Dat gebeurt op verschillende vaccinatielocaties in deze regio. De EHBO-hulpverleners bemensen hun post en ondersteunen zo nodig de GGD. Ze observeren bijvoorbeeld mensen na de vaccinatie of helpen bij het dichtdrukken van een prikplek. Momenteel wordt er in Eindhoven, Helmond en Best gevaccineerd. 

Naar verwachting volgen de locaties Valkenswaard en Bladel snel. Bij voldoende vaccins zijn de locaties 7 dagen per week geopend. Om deze posten 7 dagen in de week te bezetten zijn veel mensen met een EHBO-diploma nodig. Begin februari heeft het Rode Kruis Brabant-Zuidoost alle EHBO-verenigingen in de regio benaderd met de vraag of ze hierin met het Rode Kruis willen samenwerken. Leden hebben zich massaal aangemeld.
Het Rode Kruis: “We zijn ontzettend trots op deze ondersteuning van de GGD en de samenwerking met de EHBO-verenigingen. Mede dankzij de inzet van de leden van de EHBO-verenigingen is het mogelijk om de EHBO-posten op de vaccinatielocaties bezetten.”

EHBO en Rode kruis werken samen op prikposten (Foto: Lieke Vermeulen)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *