Savant denkt dat uitbraak Ameideflat over hoogtepunt is

Woonzorgcentrum Savant de Ameide in Helmond is afgelopen weken hard getroffen door corona. Tientallen medewerkers en bewoners van deze locatie waren besmet met het virus. Ook zijn er 6 zelfstandig wonende mensen aan overleden. Om de situatie beter in beeld te krijgen, heeft Savant de Ameide afgelopen maandag 94 van de 300 bewoners preventief laten testen op corona. De resultaten zijn volgens de zorginstelling hoopgevend.

De test is uitgevoerd op advies van de GGD onder een willekeurige groep bewoners, onderwie ook mensen zonder corona-gerelateerde klachten, omdat ook mensen zonder klachten besmet kunnen zijn met corona. De steekproef leverde 4 nieuwe positieve gevallen op. Momenteel zijn er in totaal nog 26 bewoners (inclusief de 4 nieuwe) en 37 medewerkers positief. De komende week zal blijken of de Ameideflat ook echt over het hoogtepunt van de uitbraak heen is. Volgens de GGD is het niet nodig nog meer bewoners preventief te testen. Savant sluit zich aan bij dat advies.

Andere medewerkers

Doordat een groot aantal medewerkers besmet is, is er een beperkte bezetting van vertrouwde gezichten. Wel zijn er medewerkers van andere Savant-locaties, de thuiszorg van Savant en mensen van buitenaf die bijspringen, waardoor Savant de juiste zorg kan blijven verlenen.

 

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *