Schaatsen in Helmond gaat niet meer door

Organisator Stichting Helmond City Events heeft na twee succesvolle edities van Schaatsen in Helmond besloten te stoppen met de organisatie van het evenement in hartje centrum.

Schaatsen in Helmond is een evenement dat plaatsvindt op de Markt in Helmond. Zo’n drie tot vier weken lang kan jong en oud uit Helmond en omstreken op laagdrempelige wijze schaatsen op een overdekte schaatsbaan van zo’n 450 vierkante meter. Ook is er altijd ruimte voor peuterschaatsen, schoolschaatsen en is er een sfeervolle ruimte voor een kop warme chocomel met snert. Er is veel samenwerking en interactie met ondernemers en bezoekers uit het centrum en ook de Helmondse scholen weten de schaatsbaan goed te vinden.

De afgelopen jaren is de organiserende stichting ontzettend druk bezig geweest om binnen de coronamaatregelen Schaatsen in Helmond te kunnen organiseren en telkens bleek dit vanwege de geldende maatregelen helaas niet mogelijk. Editie 2022-2023 staat alweer haast voor de deur maar helaas moet de organisatie constateren dat het financieel niet haalbaar en verantwoord meer is om ermee door te gaan.

Het laagdrempelige evenement wat door de non-profit organisatie Stichting Helmond City Events wordt georganiseerd draait geheel op vrijwilligers en heeft ook de eerste twee edities al een behoorlijke uitdaging gehad het evenement financieel rond te krijgen, dit vanwege de hoge kosten en de duur van het evenement. De afgelopen periode heeft de organisatie hiernaast ook te maken met enorm stijgende kosten voor de inhuur van materialen vanwege marktwerking, inflatie, dalende sponsorinkomsten, stijgende grondstofprijzen en een tekort aan personeel bij leveranciers. Hiernaast stijgen de energiekosten ook enorm.

De organisatie heeft natuurlijk eerst gekeken naar mogelijkheden om te besparen en om extra middelen binnen te halen vanuit bijvoorbeeld sponsoring, maar deze mogelijkheden bleken beperkt. Er zat niets anders op dan bij de Gemeente Helmond een structurele aanvraag neer te leggen voor extra financiële ondersteuning voor de duur van een aantal jaar / edities. Dit naast de eerder toegezegde €30.000 evenementensubsidie. Onlangs bleek dat de Gemeente Helmond helaas niet mee kan gaan in deze extra aanvraag. De organiserende Stichting Helmond City Events betreurt dit besluit enorm en kan niet anders dan stoppen met het evenement. Het financiële gat en daarmee het risico voor de stichting is helaas te groot.

De organisatie wil alle bezoekers, sponsors, vrijwilligers, partners en leveranciers ontzettend bedanken voor de jaren steun aan Schaatsen in Helmond, zonder jullie hadden de vele duizenden bezoekers nooit zoveel plezier kunnen hebben.

We hopen dat er in de toekomst ooit weer geschaatst kan worden in Helmond centrum.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Marly van den Heuvel Reply

    Ze hebben wel geld voor kasteel van sinterklaas maar geen geld voor schaatsbaan laat die dan door gaan en het kasteel van sinterklaas gewoon een jaar niet echt heel jammer van gemeente helmond was kei leuke evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.