School en werk combineren, het kan pittig zijn

De vaste lezers van mijn column weten het waarschijnlijk wel, maar naast mijn werk als journalist studeer ik ook nog. Aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek. De afgelopen week ben ik samen met zeventien andere studiegenoten bezig geweest een nieuw platform op te zetten. Startpunt genaamd. Deze week was dus een hectische week, vooral door de combinatie van school en werk.

Het waren lange dagen. Niet alleen was het druk op de redactie en het, tussendoor vergaderen met school, maar ook na werktijd ging school gewoon door. Door het thuiswerken vanwege de coronacrisis is het nu verleidelijk om tot laat door te werken. Ik ben iemand die heel erg op gaat in zijn werk, een zegen maar soms ook een vloek. Daarom heb ik er ook geen probleem mee dat ik na werktijd ook nog door werk voor school. Lichamelijk merk ik dat afgelopen week erg zwaar was, maar het was wel een week met veel voldoening.

School is werk, werk is school

Het platform Startpunt dat wij aan het maken zijn en waarvoor we aan het schrijven zijn, is ons project voor het blok AV Bladenmaken. AV staat voor audio visueel, oftewel geluid en beeld. Voor Startpunt moeten er de komende weken dan ook producties gemaakt worden. Video, audio en tekst. Zelf hoef ik die producties niet te maken, tenminste niet voor de pijlers die wij opgesteld hebben. Omdat wij door school opgeleid worden om echt in het werkveld aan de slag te kunnen, hebben wij voor de project ook taken gekregen, alsof wij een echte redactie zijn. Ik heb de leiding over het geheel gekregen. Een stressvolle, maar ook eervolle baan. Ik moet ervoor zorgen dat alle akkefietjes die er zijn tussen redactieleden opgelost worden, dat mensen zich houden aan de deadlines, dat iedereen weet wat hij/zij moet doen en ik ben de eindverantwoordelijke voor het hele project.

Daarnaast schrijf ik zelf ook voor het platform. Als hoofdredactie schrijven wij, we zijn met zijn drieën namelijk, wekelijks een column om een kijkje achter de schermen te geven van ons platform. Ook komen er in die trend andere producties, om transparantie te tonen aan onze lezers, kijkers en luisteraars. Om dit allemaal goed rond te krijgen ben ik ’s avonds tot laat bezig. Dan slaap ik een paar uur en dan begint de dag weer van voor af aan. Mijn docenten en studiegenoten vroegen of ik op kantoor sliep (geen slecht idee overigens), omdat ik telkens als ze mij zagen, op mijn werk was.

Maar, nee, ik slaap er niet. Ook ik ga gewoon naar huis om te eten en te slapen, maar ik vind het werken op de redactie heerlijk. Een beetje vastigheid en structuur is beter dan constant thuis te zitten. ’s Morgens op de fiets stappen en door ons mooie Helmond fietsen op weg naar mijn werk. Daar klap ik mijn laptop open en begint de eerste vergadering van school. Een tijdje terug schreef ik in een column dat ik het werken achter een laptop voor school niet ideaal vind, dat is nog steeds zo. Ik raak er wel steeds meer aan gewend, het wordt langzaam een soort ritme en het is alsof je nooit anders gedaan hebt.

Wel is het extra vermoeiend, constant naar een beeldscherm turen voor school en werk. Ik ben blij als ik weer gewoon in een collegezaal kan zitten, zodat het allemaal wat minder pittig is.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Columnist Liam Toll

Met zijn wekelijkse column behandelt Liam verschillende onderwerpen die spelen in Helmond. Van sport tot politiek en van natuur tot geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *