In de serie Schoolvoorbeeld van DitisHelmond een impressie van het nieuwe Dr.-Knippenbergcollege. Het nieuwe pand dat is gebouwd op de sportcampus bij Helmond Sport is verdeeld in verschillende vleugels. Directeur Jule Frantzen vertelt trots over ‘haar’ school.

De school is kenmerkend voor de goede sfeer onderling. Er wordt respectvol en gemoedelijk met elkaar omgegaan. De drie talentgebieden maakt de school: sport, technologie en vorm & media. Op de school wordt veel samen gedaan, zoals de pauzes waar mavo, havo en vwo-leerlingen bij elkaar zitten. In andere scholen heb je dikwijls ene scheiding tussen bovenbouw en onderbouw, maar hier zitten de leerlingen allemaal samen, zodat er verbinding ontstaat tussen de leerlingen onderling.

Ook Johan Fietelaars vertelt over de persoonlijke aanpak en hoe hij de leerlingen kan helpen die in de problemen dreigen te komen. Het Dr.-Knippenbergcollege heeft de slogan: meer dan alleen een school. Fietelaars geeft aan dat hij dat ook wil waarmaken. Aardrijkskundeleraar Tom van de Laarschot vertelt over de voordelen van het nieuwe gebouw.

Ook enkele leerlingen komen aan het woord. Brit Kester en Sten Vereijken vertellen in de film ‘Schoolvoorbeeld’ wat zij van hun school vinden. Vooral de openheid, het licht en de mooie lokalen vallen in de smaak bij de leerlingen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *