In Schoolvoorbeeld dit keer het Jan van Brabant college. Het Jan van Brabant college heeft tegenwoordig 3 locaties. De locatie Molenstraat heeft MAVO, HAVO en VWO. In de volksmond bekend als ‘de grote Jan’. De Jan van Brabant is een brainport school. Er wordt tweetalig onderwijs aangeboden. Daarnaast ook techniek en digitalisering. Het allerbelangrijkste van deze school is de sfeer die op deze school heerst. De leerlingen uit groep 8, maar ook leraren voelen zich direct thuis op deze school.

Bij het TTO oftewel tweetalig onderwijs worden bijna alle lessen in het Engels aangeboden. De scholieren worden eigenlijk opgeleid tot een wetenschappelijk Engels. De school streeft er na om iedere leerling minstens één keer in zijn loopbaan op deze school naar het buitenland gaat. Het is de bedoeling dat de leerlingen in gastgezinnen verblijven. De leerlingen van de gastgezinnen komen ook een week naar Nederland.

Op een kleinschalige school worden leerlingen opgevangen die pas in Nederland zijn. Ze leren hier hoe alles er aan toe gaat, de gewoontes en andere aspecten van Nederlanders. Zodra ze er klaar voor zijn kunnen ze doorstromen naar de andere locaties voor het voortgezet onderwijs.

Schoolvoorbeeld Jan van Brabant college geeft een beeld van het onderwijs wat gegeven wordt op deze school.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *