In schoolvoorbeeld van een praktijkschool vertelt Margot Verhees, manager onderwijs, wat de doelgroep is van een praktijkschool. De doelgroep zijn jongeren die wat moeite hebben met leren, maar wel goed zijn met hun handen. De jongeren worden begeleid richting arbeid. In ongeveer 5 tot 6 jaar worden de leerlingen voorbereid op een baan.

Binnen de school werkt men met certificeringen door trainingen. Er zijn verschillende richtingen waar de jongeren zich in kunnen bekwamen. Trainingen voor heftruck, veiligheid, zorg- en dienstverlening. Leerlingen kunnen zich bekwamen in allerlei richtingen. De praktijkschool is vrij klein in vergelijking met een vakcollege. Maar hierdoor kunnen ze wel maatwerk leveren.

Marit Harderwijk is stagecoördinator en arbeidstoeleiding. Vanaf het einde van het vierde leerjaar en het begin van het vijfde leerjaar gaan de leerlingen stage lopen. De stageplek wordt zorgvuldig gekozen, en z e worden gedurende het hele stage-traject begeleid.

Saleh Dahmani

Saleh Dahmani is de zorgcoördinator. Hij is verantwoordelijk voor de zorgstructuur en de ondersteuning die de leerlingen nodig hebben. Hij benadrukt het kleinschalige van de school waardoor het kind centraal kan staan.

Latoya Havenaar is docent AVO en zorg- en dienstverlening. Ze vertelt dat het lesgeven vanwege corona best wel lastig is. Er zitten een aantal leerlingen in het lokaal en een aantal krijgt online les. Het is moeilijk om de aandacht van de leerlingen vast te houden.

Marit Harderwijk vertelt dat het momenteel heel lastig is om voldoende stageplekken te vinden vanwege corona.

Schoolvoorbeeld van een praktijkschool geeft een goed beeld van het onderwijs op een praktijkschool. Wat de doelgroep is en wat men voor deze jongeren wil bereiken.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *