In deze tv-aflevering van Schoolvoorbeeld ROC ter Aa 2. ROC staat voor Regionaal Opleidingscentrum. Dit is MBO-onderwijs.  Gekscherend ook wel Mega Belangrijk Onderwijs genoemd.

Ingeborg Janssen Reinen, voorzitter College van Bestuur, zegt dat het mega belangrijk is omdat het beroepsonderwijs is. 60% van de beroepsbevolking heeft een Mbo-opleiding gevolgd. Het unieke van ROC Helmond/Peel is dat het kleinschalig onderwijs is. Er is een kleinere groep studenten, ongeveer 3500. In het Mbo wordt dit gezien als een kleine groep studenten. Het voordeel hiervan is dat er veel meer aandacht is voor de individuele student.

Dienstverlening College

Sandra Teller volgt een opleiding in de zorg. Haar interesse gaat vooral uit naar de kinderopvang. Haar droom is om met kinderen met een rugzakje te gaan werken. Tanja Mers is docent Dienstverlening College. Ze geeft alle zorginhoudelijke vakken. Dat zijn theorielessen zoals anatomie, fysiologie. Maar ook praktische vaardigheden, zoals mensen verzorgen en bedden opmaken. Ze begeleidt de studenten in stage. Cindy Jansen is ook docent Dienstverlening College. Ze heeft altijd in de zorg gezeten als verpleegkundige. Ze vindt alles in de zorg mooi. Er zijn zoveel mooie kanten aan de zorg. Het is niet alleen helpen met wassen en aankleden, maar je kunt altijd doorgroeien in het vak naar verzorgende of verpleegkundige. Jarit Fokken volgt ook een opleiding in de zorg. De reden hiervoor is dat zijn vader ziek is geweest en hij op die manier in aanraking is gekomen met de zorg.

Ingeborg Janssen Reinen vertelt dat veel opleidingen plaats vinden in het schoolgebouw. Maar ze werken ook samen met het bedrijfsleven in de regio. De praktijklessen vinden in de praktijk plaats, dus bij de bedrijven. Er wordt gekeken wat de bedrijven in de regio nodig hebben, en het onderwijs wordt daarop aangesloten.

ICT college

Benjamin Porobic is docent ICT college. Hij vertelt dat de ICT constant in beweging is. De technieken worden steeds geavanceerder. En om als docent bij te blijven, is het noodzakelijk om zich continue bij te scholen. Deze opleiding is behoorlijk populair onder de studenten. De leerlingen hebben het eerste leerjaar gewoon school. Vanaf het tweede schooljaar beginnen ze met een half jaar stage. Ook in de ICT zijn er verschillende vakgebieden.

Business College

Sofie Brouwers is docent Business College. Deze opleiding is heel erg veelzijdig. Je kunt het gebruiken om een eigen bedrijf te starten. Op kantoor werken, boekhouding verzorgen bij bedrijven, personeelszaken verzorgen, maar ook de zakelijke handel als junior account manager. Hierbij ben je de tussenpersoon tussen twee bedrijven. Om deze opleiding niet alleen theoretisch te verzorgen. Worden er in overleg met bedrijven in de regio projecten op gestart, waarbij de studenten leren samen te werken om bijvoorbeeld een webshop op te starten.

Onderwijs & Kinderopvang College

Margriet van Mil is docent Onderwijs & Kinderopvang College. Het bijzondere van deze opleiding is dat deze voornamelijk “in het veld” plaats vindt. Er wordt gewerkt met projectonderwijs. Iedere tien weken staat er een ander project centraal. Bijvoorbeeld het project taalontwikkeling. Hierbij zijn de studenten drie dagen op school. Ze krijgen daar lessen aangeboden rondom het observeren van de doelgroepen. Daarnaast zijn ze twee dagen op stage in het werkveld, zodat ze het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *