Schrijf je vanaf 1 maart in voor kindervakantieweek Rijpelberg

Kindervakantievertier Helmond organiseert net als voorgaande jaren weer een kindervakantieweek. De kindervakantieweek begint op maandag 21 augustus en eindigt vrijdag 25 augustus. Ze beginnen en starten iedere dag bij de blokhut van scouting Rijpelberg.

Het definitieve programma is nog niet helemaal rond, maar ze kunnen al wel een tipje van de sluier lichten. Op maandag wordt er een begin gemaakt aan het eigen sprookjesboek en gaan ze een kasteel bouwen.

Nadat iedereen thuis goed heeft uitgerust, is het tijd voor de 2e dag. Vandaag beland je in verschillende sprookjes. De kinderen zonder zwemdiploma gaan op zoek naar een prins en ze gaan op bezoek bij de kleine zeemeermin. Voor de kinderen die al een zwemdiploma hebben, is er een ander sprookje. Zij gaan namelijk proberen om de Pirates of the Caribean weg te jagen uit het zwembad. Na het zwemmen en al het waterpret is het al snel weer tijd om naar huis te gaan en goed uit te rusten voor de woensdag.

Op de derde dag van het sprookjesavontuur wordt iedereen gevangen en opgesloten door een boze heks. Gaat het alle groepjes lukken om te ontsnappen aan deze heks? Nadat iedereen weer is ontsnapt is er voor de J-groepen en M-groepen een roulatiespel waar ze verschillende sprookjes tegenkomen. Voor de O-groepen is er een andere activiteit, zij beklimmen hun stalen ros en hebben een avontuurlijke fietstocht. Voor de oudere kinderen is het na deze fietstocht nog niet afgelopen, zij mogen s’avonds namelijk terug komen voor een avondspel en hierna mogen ze blijven slapen.

Na het nachtje slapen in het eigen sprookjesbos komt natuurlijk de rest van de kinderen ook weer. Er is vandaag een sportieve dag en er wordt gekeken wie er het beste is in een sprookjes zeskamp. Ze sluiten de week op vrijdag af met een dagje weg.

Heb jij zin gekregen om samen op sprookjesavontuur te gaan en zit je op de basisschool, meld je dan snel aan voor de kindervakantieweek. Zit je al op het voortgezet onderwijs, dan is het mogelijk om als begeleiding mee te helpen. Er wordt een kleine bijdrage voor deelname gevraagd. Deze week kost €40,00. De deelnemers bijdrage hoeft alleen betaald te worden voor kinderen die mee doen, als je als vrijwilliger mee helpt hoef je natuurlijk niets te betalen. Net als vorig jaar mag je het T-shirt wat je krijgt, houden als aandenken aan deze te gekke week. Het is ook mogelijk om via stichting leergeld mee te doen. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 maart, zorg dus dat je op tijd bent.

Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op: www.kindervakantievertier.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *