Schrijfwedstrijd Literair Café Helmond voor jong en oud
  1. Een schrijfwedstrijd voor volwassenen én een voor jongeren: daarmee willen het Literair Café Helmond en mede-initiatiefnemer Marije Goris een oude traditie in ere herstellen. Het thema is ‘Het moment’. Vanaf nu tot 8 januari 2021 kunnen verhalen ingeleverd worden. De schrijfwedstrijd wordt mede georganiseerd door de gemeente Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel en boekhandel De Ganzenveer. 

“Het tijdstip van de schrijfwedstrijd is welbewust gekozen”, zegt voorzitter Udo Holtappels van het Literair Café. “Deze tijd, waarin het sociale leven bijna tot stilstand is gekomen en waarin ook het Literair Café zijn lezersavonden noodgedwongen heeft moeten schrappen, is wellicht bij uitstek geschikt voor de liefhebbers om de pen ter hand te nemen’.

Prijzen

Het thema ‘Het moment’ is een richtlijn voor de schrijvers. Deelnemers mogen zelf de titel kiezen. De inzendingen van de volwassenen moeten minimaal 1000 en maximaal 1500 woorden bevatten. Jongeren mogen een verhaal schrijven van minimaal 750 en maximaal 1000 woorden. Voor de jongeren zijn drie prijzen beschikbaar: 150 euro, 100 euro en 50 euro. De winnaar bij de volwassenen krijgt 500 euro; voor de tweede en derde prijs zijn respectievelijk 250 en 100 euro beschikbaar.

Jury

Een jury onder leiding van Linda Modderkolk van het Literair Café beoordeelt alle inzendingen. De voormalig stadsschrijver – Abdelkader Benali neemt ook zitting in de jury. Benali werd op initiatief van het Literair Café Helmond door de Gemeente Helmond benoemd tot stadsschrijver voor het jaar 2015. Via Facebook kon men hem volgen in zijn zoektocht door de stad. Op 27 januari 2016 nam hij in het Literair Café afscheid als stadsschrijver. Ter gelegenheid daarvan verscheen een boekje met zijn verhalen over de stad. Verder zitten de Helmondse schrijver/ cabaretier Luc de Graaf en Marije Goris namens de bibliotheek in de jury.

Pseudoniem

Verhalen moeten onder pseudoniem ingestuurd worden naar: schrijfwedstrijd@bibliotheekhelmondpeel.nl. Langere verhalen worden niet meegenomen in de beoordeling. Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn. Uit de inzendingen wordt door de jury een shortlist samengesteld van 25 verhalen. Daaruit worden 5 genomineerden geselecteerd door de jury. Deze vijf verhalen worden voorgelegd aan Abdelkader Benali. Samen met de jury worden de winnaars gekozen.  Er wordt een boekje gemaakt met daarin de beste 10 verhalen.

Datum, plaats en tijdstip van de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking zijn nog niet bekend. Het streven is om een feestelijke bijeenkomst in het voorjaar te houden.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *