• scoor een boek

Met ‘Scoor een Boek’ stimuleert de Bibliotheek Helmond-Peel in samenwerking met Helmond Sport, Jibb+ en Leef! kinderen om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘te scoren’) en te bewegen. Het project is ontstaan in 2012 in Groningen. Inmiddels wordt ‘Scoor een boek’ in heel Nederland gehouden. Het project duurt tien weken en de deelnemers zijn leerlingen uit de groepen 5 en 6 van 26 basisscholen uit Someren, Asten en Helmond. Het project werd gestimuleerd door de bibliotheek Helmond-Peel, Helmond Sport, Jibb+ en Leef (afdeling Asten, Someren en Deurne).

In totaal  namen 1300 kinderen deel. Bij de finale in het stadion van Helmond Sport konden de kinderen meekijken via de livestream. De jeugd kon ook vragen stellen aan de Helmond Sport spelers. De origineelste vraag werd beloond met een gesigneerde bal. Er  was ook een prijs voor de school die de meeste boeken hadden gelezen in die tien weken.

De presentator tijdens deze middag was Leon van der Zanden. Er werd een workshop gegeven door enkele dansers van Shermans Doesburgs Hoomrun Studios. Verder in de middag kregen de kinderen ook nog een bootcamp van Tiago da Silva van de stichting Leef. Via de livestream konden de kinderen meedoen. En geloof me: het was erg pittig en vermoeiend.

En wie er niet mocht ontbreken was de mascotte van Helmond Sport, Loewy the Cat. Ook de mensen van de bieb waren voltallig aanwezig onder andere de directeur Robin Verleisdonk en enkele mensen van de communicatie en Ruud Meulendijks van de organisatie.

Toen werd het tijd voor de prijsuitreiking. De leukste vraag werd gesteld door de leerlingen van de Rakt. De vraag was:  wie van de spelers kan het mooist zingen in de kleedkamer? Hilariteit alom want de spelers konden of durfden daar geen antwoord op geven. Dus de gesigneerde bal was voor de Rakt.

De school waarvan  de leerlingen de meeste boeken hadden gelezen was groep 6 van  Talentrijk  op het Theo Driessenhof. Zij ontvingen het prijzenpakket. Zij hadden in totaal 6349 boeken gelezen.

Het was een gezellige en sportieve middag dus het project ‘Scoor een boek’ was meer dan geslaagd. En gezien het grote aantal deelnemers zal het waarschijnlijk volgend jaar weer gehouden worden…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *