Scoor een Boek! trapt af in Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport bundelen hun krachten met het leesproject Scoor een Boek!‘. Met deze actie combineren ze de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 in Asten, Deurne, Helmond en Someren te stimuleren om met plezier te lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl en met ‘Scoor een Boek!’ willen ze dat bereiken. In de komende 10 weken gaan 60 klassen met 1.500 leerlingen van 33 basisscholen zoveel mogelijk boeken lezen, thuis en in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Helmond Sport spits Jordy Thomassen. Thuis kan het hele gezin meedoen aan de Scoor een Boek!-thuiseditie.

Aftrappen

Op 1 februari wordt het ‘Scoor een Boek!’ seizoen afgetrapt. Omdat de scholen gesloten zijn vindt de aftrap per school plaats via een online bijeenkomst. Er is een speciale video opgenomen met Jordy Thomassen en Loewy the Cat, de mascotte van Helmond Sport.

Thuis scoren

Scoren kun je overal, ook thuis. Het hele gezin kan mee scoren, ook als de school niet meedoet aan ‘Scoor een Boek!’. Via Scoorthuis kun je meedoen aan allerlei opdrachten zoals het oplossen van puzzelverhalen, het maken van een TikTok scoringsdansje en voorlezen uit je favoriete boek. De opdrachten zijn gericht op kinderen uit groep 5 en 6, omdat de schooleditie zich ook op deze groepen richt, maar de thuiseditie is geschikt voor alle leeftijden.

In de bieb scoren

Er kan ook gescoord worden in de bieb. Als de Bibliotheken weer open zijn kun je gratis komen lezen en bewegen met de spelers van Helmond Sport. Zij dagen je uit voor een potje voetbal en lezen voor uit sportieve boeken. Voor data, tijden en aanmelden kijk op: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/scooreenboek

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Austeja Jonikaite

Ik ben Austeja en ik kom uit Helmond. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ik ben een van de nieuwe aanwinsten van DitisHelmond.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *