Scouting Rijpelberg: onze pijlstaartvlinders gaan naar Korea

De wereld scouting organisatie WOSM organiseert elke vier jaar een wereldjamboree ergens op de wereld. Dit jaar is er een jamboree gepland in Korea, waar ruim 50.000 scouts van over de hele wereld aan mee doen. Ook Nederland doet mee met ongeveer 35 groepen van 40 scouts. Het kamp wordt georganiseerd van 29 juli tot 18 augustus.

Ook de scouting Rijpelberg doet met een delegatie van 14- tot 17-jarigen mee. Ik sprak met vier leden die mee gaan. Zij vertelden: “Wij zijn Bart, Evy, Roos en Juliusz. We hebben vooraf vier kampen gehouden ter voorbereiding en zijn in principe klaar voor vertrek naar Korea. We hebben berekend dat we een week kwijt zijn aan de reis (heen en terug) en dan nog twee weken verblijven in het kamp in Korea. Dat kamp moet wel gigantisch zijn als er 50.000 scouts verblijven. We hebben er enorm veel zin in en zijn benieuwd naar al die nationaliteiten. We kunnen veel van elkaar leren en mooie contacten leggen. Het is voor ons en de scouting een mooie ervaring, dus nogmaals: we hebben er enorm veel zin in. Zodra we terug zijn, vertellen wij natuurlijk graag weer ons verhaal.” Maar dat komt wel goed…

Verslag en foto: Hans Choufoer

Ingeleverde foto: Scouting Rijpelberg

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *