De seniorenvakantieweek op ‘t Hout werd vrijdag afgesloten met een loterij, eten en muziek van zanger Pierre van Dongen uit Handel.

Voor de twaalfde keer werd de week georganiseerd door Sint Lucia, de seniorenvereniging van Mierlo-Hout, in wijkgebouw Geseldonk. Voorzitter Ton van de Meulenhof keek met een goed gevoel terug.

We hebben een aantal leuke dingen kunnen organiseren waar senioren, lid of geen lid van de KBO, aan deel konden nemen.  Voor volgend jaar hoopt men alle senioren in Mierlo-Hout tijdig op de hoogte te brengen van deze week.

“Eenzaamheid zit nog steeds achter de voordeur en met de vakantieperiode blijkt het wel of het erger is’, zegt van de Meulenhof. Kinderen en kleinkinderen zijn weg en ouders, vader of moeder zitten alleen thuis en ontvangen dan minder bezoek.

De vakantieweek zorgt ervoor dat dit probleem dan voor een groot gedeelte opgevangen wordt.  Over een tijdje gaan bestuur en vrijwilligers zich weer focussen op volgend jaar. Dan hopen ze in de vakantie de ‘ouderen’ weer een aangename week te bezorgen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.