Het winkelcentrum Brouwhorst (Brouwhuis) bestaat inmiddels 35 jaar en is het dus tijd voor een feestje. En dat was er. Er was ook groots uitgepakt, maar helaas was het slechte weer een kleine spelbederver.

Op zondag 18 september was een enorme tent geplaatst op het plein en feestelijk versierd met een catwalk, kleurige vlaggen, slingers en een programma dat er niet om liegt. Er waren veel marktkramen opgesteld langs de zijkanten, maar helaas waren er niet veel kopers. In de tent begon het met optredens van dansschool Unity Eight en Dede dance. Tussen de optredens door maakte het duo One 2 Party (die we allemaal kennen als Bart en Theo) de zaak aan het deinen en meezingen. Het werd een vrolijke bedoening en de stoelen in de tent waren meerdere malen bezet.

De vrijwilligers van het centrum, allemaal in het geel gestoken, verzorgden de bar en hadden het toch wel druk. Buiten de tent begon het af en toe te gieten, dus er kwamen veel mensen schuilen die gelijk iets te drinken namen. Er zaten op een gegeven moment tussen de 100 en 150 mensen in de tent, maar dit waren meestal de ouders die met hun kinderen mee kwamen om naar hun optredens te kijken.

De twee modeshows trokken ook wel veel bekijks. Het waren modeshows van Jolique Kidswear en Suzette Fashion For All. Vrolijke kleren in nog vrolijker kleuren voor de kinderen en de volwassenen kregen alvast een voorproefje van de herfstkleding. Een kleine pauze werd opgevuld door One 2 Party en toen was het onderhand tijd voor de klapper van de middag. Er liepen enkele grote fans van Senna Willems die te herkennen waren aan de sjaaltjes om de nek en bij het zien van de fotograaf werden deze fanatiek omhoog gehouden voor een foto. Senna zag het vanaf de zijkant glimlachend toe. Wel fijn dat er met dit weer toch fans waren mee gekomen. Het optreden was vanaf het begin al een gezellige boel. Vooral nummers van André Hazes vielen in de smaak. Maar zoals altijd kwam er een eind aan de gezellige middag en langzamerhand verdwenen de mensen weer naar huis. Het was een mooi feestje dat eigenlijk te kort duurde.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.