Wat weer een hele mooie Koningsdagviering had moeten worden in Helmond, is bijna als een nachtkaars uitgedoofd. Een kleine impressie van wat je in de stad ziet in deze corona tijd.

Waar elk jaar de harmoniemuziek klinkt en vrolijke lintjesdragers bijeen komen, in en voor het kasteel was het een serene rust. Op het dak van het kasteel, wappert de nationale driekleur, maar de grote toegangspoort is gesloten. Een verdere tocht door de stad, leverde ook niet veel meer dan serene stilte en lege straten op. De deftige aap aan de Markt had zijn afhaalloket al wel geopend.  Bij de Ameideflat was het echter toch nog gelukkig anders. Hier werd door burgemeester Elly Blanksma een bezoek gebracht, om van buitenaf de bewoners een hart onder de riem te steken. Er was muziek aanwezig en er werd gezongen. In haar toespraak wenste ze alle flatbewoners en de verzorging heel veel goede gezondheid. Ook vertelde ze, dat ze voor iedereen oranje gebak had meegebracht. Het was uiteindelijk de drie en vijftigste verjaardag van de Koning. Maar we moeten deze Koningsdag maar snel vergeten in de vorm zoals het vandaag was en volgend jaar hopen dat we weer naar betere tijden kunnen terugkeren.
Tekst en foto’s , Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *