“She is the Man” Annatheater

Anna Producties en toneelgroep Vreemd Beest spelen vanaf 8 oktober “She is the Man”

Elk jaar wordt er in het Annatheater een prachtig toneelstuk door jongeren gemaakt. Deze stukken staan al jaren bekend om hun hoge spelniveau en de vlotte, moderne stijl. Dit jaar werkt Anna Producties, de productiegroep van Jeugdtheaterschool Annatheater samen met toneelgroep Vreemd Beest, het huisgezelschap van het Annatheater en dat belooft een spectaculaire voorstelling te worden met acteurs tussen de 12 en 70 jaar!

She is the Man, (gebaseerd op het romantische toneelstuk Driekoningenavond van Shakespeare), is een stuk over de liefde. Maar ook over verwarring over wie je zelf bent en wie degene is waar je op valt. Over meisjes die jongens worden, jongens die meisjes zijn, meisjes die op jongens vallen en mannen die op vrouwen vallen die zich verkleden als jongen. Personages worden overvallen door een verzengende liefde of juist door het gebrek er aan.

Eindhovens Dagblad over Anna Producties: “De spelers spreiden een enthousiasme en professionaliteit tentoon, die je als toeschouwer bijna hun jeugdigheid doet vergeten. De productie met toneelspel, zang en humor blijft boeien tot het einde.”

Eindhovens Dagblad over toneelgroep Vreemd   Beest: “De Pagador door jubilerend Vreemd Beest een pareltje.”

Het verhaal: Door een schipbreuk worden Viola en Sebastiaan, een hechte tweeling, van elkaar gescheiden. Viola spoelt aan in Illyrië en denkt dat haar broer is omgekomen in de storm. Voor de veiligheid verkleedt ze zich als jongen en besluit zo, als ‘Cesario’, voor hertog Orsino te gaan werken. Orsino heeft zijn zinnen op jonkvrouw Olivia gezet en hoewel zij hem steeds opnieuw afwijst, wil hij haar koste wat kost hebben. Orsino stuurt nu Cesario als bode met liefdesbrieven en cadeautjes. Maar Cesario, de jongeman die steeds die briefjes komt brengen, die vindt Olivia wél leuk. En alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg is, wordt Viola verliefd op haar baas Orsino die niet weet dat Cesario een jonge vrouw is.

regie: Lavínia Germano

toneelbeeld: Vincent van Ojen

spel: Stef Adriaans, Noémi van Asten, Maizie Beckschebe, Iza Boonen, Michel Coumans, Fleur Fransen, Bart de Groot, Teun Hermans, Babette van Leeuwen, Marlies Magermans, Marleen Sander en Pleun Verleg.

data: zaterdag 8, zondag 9, vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022

tijden:  vrijdag en zaterdag: 20.00 uur, zondag: 15.00 uur

entree:  kinderen/jongeren tot 18 jaar € 8,00; volwassenen € 14,00

kaarten:  www.annatheater.nl

informatie kaartverkoop:  06-28104333

Het Annatheater ligt op 1 minuut loopafstand van het NS-station Helmond.

Het adres is Floreffestraat 21a, Helmond. Telefoon: 0492-475255

info@annatheater.nl ; www.annatheater.nl

DitisHelmond TV Ziggo kanaal 36 / KPN kanaal 1429 / Breedband Helmond kanaal 130 / TriNed kanaal 503 / Plinq IP tv zender 559 / Plinq TV kanaal 741 / T-Mobile kanaal 768
via website: https://ditishelmond.nl/

DitisHelmond Radio is te beluisteren via de Ether FM 107.2 MHz en via website: https://ditishelmond.nl/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.